van der Horst

Rally van Haspengouw: Princen met de beste papieren richting finale

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Met nog twee van de twaalf KP's te gaan staat Princen nog steeds riant op kop met in zijn zog verschueren en Abrring die volgen op respectievelijk 15 en 20 seconden van de man uit Sint-Truiden die voor de eerste maal met de Skoda Fabia R5 aan de start staat.
  • Dreamdrive
Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 R5
Kevin Abbring - Peugeot 208 T16 R5
Tien KP's zijn afgewerkt met zes snelste chrono's voor Princen, één voor Verschueren en drie voor Abbring. Princen kon reeds een belangrijke kloof slaan tijdens de eerste lus van vier KP's, terwijl deze voorsprong op Verschueren quasi gelijk bleef tijdens de tweede passage op Walshoutem Gingelom, Heers en Horpmaal. Maar Verschueren kreeg de hete adem in zijn nek van Abbring met 2,4 sec. achterstand met nog een lus van vier proeven te gaan. Zowel Abbring als Verschueren zetten nog een KP achter hun naam en met nog twee proeven te gaan krijgen we een eindsprint voor de twee plaats met een verschil van dik vier seconden in het voordeel van de GoDrive rijder.

Deze drie piloten zijn trouwens aan een zeer regelmatige reeks bezig, want ze waren telkens binnen de top 3.

Princen zit op schema, maar het is nog nagelbijten voor de tweede en derde plaats tijdens de laatste twee proeven. De rest volgt op een vrij grote afstand met Cornelis in zijn Citroën DS3 R5 op 2min40, Guino Kenis met de toegeknepen WRC MINI op de vijfde plaats en een kleine vier minuten.

Foto's: Vincent Wouters

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 25 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons