van der Horst

Rally van Polen: Mikkelsen pakt leiding over van Ogier

Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Met de Rally van Polen is de WRC aanbeland bij de zevende proef in het kampioenschap op een totaal van dertien. Na deze wedstrijd is het kampioenschap dus net over halfweg. Het is duidelijk dat Sébastien Ogier op weg is naar zijn derde titel op rij. De Franse VW-rijder heeft momenteel een voorsprong van 66 punten op naaste zijn achtervolger, de Noorse Citroën-rijder Mads Østberg. Als je weet dat tijdens één rally maximum 28 punten te verdienen zijn, dan heeft Ogier momenteel meer dan twee wedstrijden bonus op zijn achtervolgers en dat na amper zes rally’s.
Wat er dan ook gebeurt in Polen, Ogier zal als leider in het kampioenschap opnieuw huiswaarts keren. De Fransman kan het zich permitteren om het voetje te lichten en punten te sprokkelen of om vol door te gaan en de risico’s niet te schuwen.

Sébastien Ogier won na zijn snelste chrono in de shakedown op donderdagavond de Super Special Stage over 2,5 km waarbij de deelnemers in de Mikolajki Arena het per twee tegen elkaar moeten opnemen. De eerste echte KP op vrijdag op der supersnelle gravelwegen werd gewonnen door ploegmaat Andreas Mikkelsen die onlangs een contractverlenging met Volkswagen tekende voor meerdere seizoenen en staat momenteel derde op drie punten van de tweede plaats van zijn landgenoot Mads Østberg. Hij was de snelste voor de verrassende Estse Ford-rijder Ott Tanak en de Brit Kris Meeke. Mikkelsen haalde een geiddelde snelheid van meer dan 130 km/u !

Het is een half mirakel dat Meeke alsnog aan de start kwam gezien hij tijdens de shakedown amper 100 meter na de start en in zijn zesde run een vijfvoudige buiteling maakte. Onder streng toezicht van de FIA werd de wagen in geen tijd opnieuw opgebouwd door de crew van Citroën en door de FIA goedgekeurd voor dienst. Jari-Matti Latvala klokte de vierde chrono chrono voor Evans, Ogier en Neuville. Ogier moet als eerste van start en dat is niet bepaald de beste positie in Polen dat quasi volledig wordt verreden op onverhard. De Fransmabn doet zodoende eens temeer dienst als stofzuiger.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 3 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Polen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons