van der Horst

Rally van Polen: Ogier en Mikkelsen houden er de spanning in

Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Net als in de rest van Europa hebben de piloten in Polen met een extreme hitte af te rekenen met temperaturen ver boven de 30° en in de rally met enorm veel stof. De wagens vertrekken om de twee minuten, maar velen klagen dat het stof blijft hangen, terwijl vooral Mikkelsen opteert om te starten om de drie minuten. Vier KP’s hebben de heren reeds afgewerkt en Sébastien Ogier leidt nog steeds met een kleine voorsprong op ploegmaat bij Volkswagen, Andreas Mikkelsen terwijl de verrassende Est, Ott Tanak, opnieuw wist op te rukken naar de derde plaats met 1/10 sec. voorsprong op de derde Volkswagen, het exemplaar van Jari-Matti Latvala
Ott Tanak - Ford Fiësta RS WRC
Ott Tanak - Ford Fiësta RS WRC
Het gaat nog steeds loeihard in Polen die de snelste wedstrijd van het seizoen is op onverhard. Tijdens de eerste lus moesten vier KP’s worden afgewerkt. Ogier en Tanak verdeelden de buit met elk twee KP zeges.

Ogier mocht deze morgen vertrekken als leider en heeft zijn voorsprong op Mikkelsen vergroot tot 7,2 seconden. Tanak moest 4 tellen inleveren op de Fransman, maar klimt van de vierde naar de derde plaats met amper 1/10 sec. voor op Latvala die zijn achterstand op ploegmaat Ogier ziet verdubbelen tot 20 seconden.

Paddon draait opnieuw knappe chrono’s en was deze morgen telkens de snelste Huyndai. De Kiwi staat nog steeds knap vijfde, maar op een halve minuut van Latvala. Neuville is een plaats opgeschoven ten nadele van thuisrijder Kubica die tijdens de eerste KP kreeg af te rekenen met een lekke band. Onze landgenoot blijft echter in het spoor van ploegmaat Paddon met een verschil van 11 seconden.

Foto's: RIP


 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 4 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Polen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons