van der Horst

Rally van Polen: Volkswagen pakt de voorlopige top 3

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Vier KP’s stonden er in de namiddag van de tweede dag nog op het programma. Na de loepzuivere hattrick van de Est Tanak in diens Ford Fiësta RS WRC van M-Sport, was het de beurt aan Volkswagen om de hoofdrol over te nemen. Tanak verloor wat tijd en mag gaan rusten in vierde stelling achter het VW trio Ogier, Mikkelsen en Latvala. De afsluitende Super Special Stage Mikolajki Arena over 2,5 km kwam nog op naam te staan van de Tsjech Martin Prokop, maar veel verandere er niet meer. De bandenkeuze gaf de doorslag in de warme omstandigheden van de namiddag
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Ogier en Latvala verdeelden de KP winsten met twee voor de Fransman en een voor de Fin. Tanak verloor veel tijd door te opteren voor te zachte banden die bij deze zeer warme omstandigheden smeltten als sneeuw voor de zon. De Est kreeg ook af te rekenen met problemen aan de remmen. Hij verhuisde naar de vierde plaats, zag zijn voorsprong van 16 seconden verloren gaan en ombuigen naar een achterstand van 16 seconden en verloor op drie KP’s dus 32 seconden tegenover Ogier die nu de nieuwe leider is met een voorsprong van respectievelijk 2,1 en 10,8 seconden op ploegmaten Mikkelsen en Latvala.

Voor de vijfde plaats is er een mooi gevecht aan de gang tussen de Hyundai’s van Paddon en Neuville en de Ford van thuisrijder Kubica. Deze top zeven zijn de enigen die nog volgen binnen de minuut van de leider.

Foto's: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 3 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Polen.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons