Rally van Portugal: Ogier maakt het spannend

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Met nog drie KP’s of 54 km te gaan op zondag is deze editie opnieuw zeer spannend. Ditmaal spijtig genoeg zonder onze landgenoot Thierry Neuville die op zaterdagmorgen tijdens de eerste KP zijn Hyundai op zijn dak parkeerde. Jari-Matti Latvala staat met zijn VW Polo nog steeds aan de leiding, maar zijn Franse ploegmaat en WK leider Sébastien Ogier is ondertussen genaderd tot op minder dan 10 seconden van de Fin. We gaan een spannende finale tegemoet.
Latvala kwam na de vierde KP aan de leiding, nadat eerder Mikkelsen en Sordo van de leiding mochten proeven. De Fin ging door op zijn elan en mag ook op de slotdag als leider aan de slag. Maar de man van de wedstrijd is opnieuw tweevoudig wereldkampioen en actueel leider Sébastien Ogier. Ogier verloor tijdens de eerste echte wedstrijddag wat tijd gezien hij telkens als eerste over het parcours moest en zodoende dienst deed als stofzuiger.

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Op vrijdagavond toefde de Franse VW rijder op de zesde plaats met een achterstand van 25,9 sec. op Latvala. Maar Ogier zette orde op zaken op de voorlaatste dag. Hij was constant voorin te vinden, maakte geen fouten en won de laatste drie KP’s van de voorlaatste wedstrijddag. Zodoende komt hij in het spoor van zijn ploegmaat Latvala, terwijl Meeke op een zeer knappe derde plaats ligt maar op 20 seconden van de leider.
De Brit voelt de hete adem in zijn nek van de derde VW Polo, het exemplaar van Andreas Mikkelsen dat volgt op amper 1,1 seconde. Volkswagen kan dus op zondag een top 3 scoren, maar Meeke is in goede doen en staat na zijn zege in Argentinië op een mooi vijfde plaats.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 23 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Portugal.