van der Horst

Rally van Spanje: Latvala in het offensief

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
De Finse Volkswagen rijder Jari-Matti Latvala moet dit weekend voor teamgenoot Sébastien Ogier eindigen wil hij nog een kans maken op de wereldtitel. Tijdens de eerste echte wedstrijddag op vrijdag op gravel was de Fin niet gelukkig met de set up van zijn Polo en dat leverde hem een tijdsverlies op van 36 seconden. Op een bepaald moment bevond hij zich in zevende positie, maar wist in de lange KP van Terra Alta over 35 km op te rukken naar de tweede plaats.
  • Skylimit Events
Op zaterdag wist de vliegende Fin op het Spaanse asfalt de drie KP’s van de eerste lus naar zijn hand te zetten, maar méér dan acht seconden wist hij niet in te lopen op zijn grootste concurrent, de Franse wereldkampioen Sébastien Ogier, die telkens als tweede aantikte.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Onze landgenoot Thierry Neuville was op vrijdag goed bij de les en na zes KP’s was hij schitterend tweede na Ogier op 4,6 seconden en met een mooie voorsprong op de rest van het veld. Maar de Hyundai rijder kloeg over veel stof in de wagen wat de zichtbaarheid beperkte. Hij maakte hierdoor een foutje en reed lek. Resultaat was dat Neuville meer dan twee minuten verloor en terug viel naar de negende plaats. Ondertussen heeft Neuville na de eerste lus op zaterdag reeds twee plaatsen kunnen goed maken, maar hij volgt nog steeds op drie minuten van de leider. Mede ook door het feit dat de Poolse ex F1 rijder Robert Kubica problemen kent met zijn Ford Fiësta, bijna vijf minuten verloor en terug viel van de zesde naar de achtste plaats. De Pool moest zelfs een etappe uitrijden zonder aandrijving op de achterwielen.

Andres Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andres Mikkelsen - VW Polo R WRC
Voor de derde plaats is er momenteel een mooi Scandinavisch gevecht aan de gang tussen  de Fin Hirvonen en de Noren Mikkelsen en Ostberg. Hirvonen, op vrijdag nog vijfde staat ondertussen mooi derde en passeerde tijdens de eerste lus Mikkelsen en Ostberg.

Deze namiddag staan nog drie KP's op het menu met daarin nogmaals een passage over de 50 km lange Escaladei.


Foto's: Willy Weyens-Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de España.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons