van der Horst

Rally van Spanje: Neuville verliest pak tijd na lekke band

Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Het zag er schitterend uit in de Rally van Spanje voor Thierry Neuville die met zijn Hyundai i20 WRC knap in het spoor bleef van de Volkswagen Polo van WK-leider Sébastien Ogier. Tot de tweede passage over de 35 km lange Terra Alta waar onze landgenoot meer dan twee minuten verloor en van de tweede naar de achtste plaats tuimelde in de tussenstand.
Tijdens de tweede lus van de dag waren de KP-zeges voor Ogier en Neuville. Onze landgenoot verkeerde in bloedvorm, want hij moest na zes proeven amper 4,6 seconden toegeven op leider Ogier.

Tijdens de laatste proef of de tweede passage over de 35 km lange Terra Alta was Neuville uitstekend gestart en klokte zelfs de snelste chrono na de eerste sector, maar even later ging het mis. “De wagen hing vol met stof en ik was afgeleid. Ik ging te wijd en raakte iets waardoor ik een lekke band opliep. We hebben deze op de KP gewisseld en daardoor een pak tijd verloren.”

Latvala van zijn kant had zijn tweede adem gevonden en rukte, mede door de mindere score van Neuville, binnen één lus op van de zevende naar de tweede plaats op 36,6 sec. van teamgenoot Ogier en met een minieme voorsprong op Østberg en Mikkelsen.

Morgen staan opnieuw zes KP’s op het menu en moeten de heren tweemaal over Escaladei, een KP van 50 km. Terug van onverhard richting asfalt.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 24 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de España.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons