van der Horst

Rally van Spanje: Ogier virtueel voor de tweede maal wereldkampioen

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De Fransman Sebastien Ogier is nog vier KP’s of 72 km verwijderd van zijn tweede wereldtitel op rij. Als de Volkswagen piloot gevrijwaard blijft van problemen en op de baan blijft, zal niemand hem nog iets in de weg kunnen leggen. Met een voorsprong van 27 seconden op ploegmaat Latvala kan de Fin dit gat niet meer dichten op zuiver sportief vlak.
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
De Fin Latvala is de enige die Ogier in theorie nog van de titel kan houden, maar dan moet de Fransman morgen de duimen leggen voor de Fin. Zuiver sportief onmogelijk met nog 72 km te gaan en een achterstand van 27 km. Maar de Fransman moet wel de finish zien en het blijft een mechanische sport.

Deze morgen begon Latvala, die tijdens de wedstrijddag zijn draai niet vond, met een achterstand van 28 tellen op de Franse wereldkampioen. De Fin ging als een bezetene te keer en won drie KP’s op rij. Maar ook Ogier bleef bij de les, waardoor hij maar acht seconden moest toegeven. Tijdens de tweede doortocht op de 50 km lange KP van Escaladei pakte Ogier 4,6 seconden terug. Een KP later won Latvala opnieuw vijf seconden op de leider, maar meer zat er niet in.

Mikko Hirvonen - Ford Fiësta RS WRC
Mikko Hirvonen - Ford Fiësta RS WRC
In de strijd voor de derde plaats lijken de teerlingen ook reeds geworpen. De Finse Fordrijder Hirvonen staat stevig op de voorlopige laagste podiumtrede met een halve minuut voor op de Noor Ostberg die op zijn beurt 22 tellen voorsprong heeft op de Spanjaard Sordo die klaagt over het vermogen van de Hyundai i20 WRC. Neuville staat momenteel zesde en die positie heeft hij mede te danken aan het feit dat Mikkelsen op de derde VW Polo eerst een stuurfoutje maakte en nadien nog 2min30 verloor door een lekke band. Hirvonen kan hierdoor zijn vierde plaats in de tussenstand versterken tegenover Neuville, Meeke en Ostberg, want het verschil met Mikkelsen is te groot om nog in de clinch te gaan voor de derde plaats in de tussenstand.

Foto's: Willy Weyens / WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 25 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de España.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons