van der Horst

Rally van Spanje: Sterke start voor Volkswagen

Andreas Mikkelsen - VW Polo R-WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R-WRC
Deze morgen werd door Volkswagen Motorsport bij monde van directeur Jost Capito bevestigd dat de drie piloten Ogier, Latvala en Mikkelsen ook volgend seizoen de kleuren van de Duitse constructeur zullen verdedigen en zodoende sprak hij de geruchten tegen dat Ogier gesprekken had met andere teams, iets wat Ogier zelf ook ten stelligste ontkende.
De Rally van Spanje ging vandaag van start en de Fransman Ogier heeft voldoende aan een score van één puntje meer dan teamgenoot bij Volkswagen Motorsport, Latvala om zijn titel als wereldkampioen WRC te verlengen. Iets wat de Fransman dan ook zeker zal proberen gezien de afsluitende Rally van Wales een vrij onvoorspelbare wedstrijd is. Ook Latvala is zich daar van bewust en uiteraard zal hij om dezelfde reden trachten om de Fransman achter zich te houden.

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De Rally van Spanje gaat over vier dagen met tijdens de openingsdag op vrijdag een korte showetappe op de legendarische omloop van Montjuïc in Barcelona. Op de heuvel van Montjuïc werden vroeger Grand Prix F1 wedstrijden verreden en het is ook de plaats waar ook onze landgenoot Claude Criquielion in 1984 wereldkampioen werd bij de beroepsrenners.

Pas op vrijdag wordt het menens met zes KP’s op gravel met onder meer twee passages op de 35 km lange Terra Alta, een KP op gravel, gecombineerd met stukken asfalt. Op de derde dag zijn er twee passages op de superlange KP van Escaladei over maar liefst 50 km.

Ook de meccano’s zullen hun handen vol hebben, want dag drie en dag vier worden opnieuw volledig verreden op asfalt, waardoor de set-up van de wagens volledig zal moeten worden veranderd. In totaal krijgen de rijders 17 KP’s voor de wielen geschoven en 373 km tegen de chrono.  

Mikkelsen was op de eerste KP de snelste in zijn VW Polo voor ploegmaat Ogier en onze landgenoot Neuville die het snelst onderweg was in de shakedown met diens Hyundai i20 WRC. Latvala werd derde voor lokaal matador Danni Sordo in de tweede Hyundai. Er wordt van de plaatselijke supporters veel verwacht van de Spanjaard, maar die heeft uiteraard de pech dat er een volledige dag op gravel wordt gereden, terwijl Sordo uiteraard meer houdt van asfalt.

Foto: Willy Weyens - WRC.Com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 23 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally de España.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons