van der Horst

Rally van Wallonië: Nabeschouwing Polle Geusens

In de vierde wedstrijd van het Belgian Rally Championship, de Rally van Wallonië, hebben Polle en Sil Geusens hun talent nog maar eens getoond. Drie dagen lang gaf Polle het beste van zichzelf en ging het team voluit om de Peugeot 208 R2 in topvorm te houden, wat beloond werd met een prachtig resultaat: de overwinning in het Junior BRC, de zege in de Peugeot 208 Rally Trophy en de leidersplaats in het kampioenschap klasse RC4.
  • Hamofa Performance
Polle nam vrijdagavond meteen een vliegende start. Op de twee showproeven op de Citadel in Namen schitterde de E Racing Peugeot 208 R2, wat resulteerde in de leidersplaats in de categorie met 0"2 voorsprong op Adrian Fernémont, de lokale specialist. Zaterdagochtend in de openingsronde, op de snelle proeven, bleek de set-up niet helemaal optimaal.
"Vooral de achtertrein bleek niet ideaal afgesteld om met vertrouwen aan te vallen in de snelle bochten. Na de eerste ronde hebben we aan de afstellingen gewerkt en daarna was het heel wat beter."

In Wartet had Polle geluk, toen hij aan hoge snelheid de chicane raakte en tegen een muur werd gekatapulteerd. Zoals Sil het mooi verwoordde, had de Peugeot plots een unieke 3D-decoratie op de linkerflank...

"Ik tikte net met de rechterkant de chicane aan, waardoor we links langs een forse muur in natuursteen schuurden. De koetswerkschade is aanzienlijk. We weten weer wat te doen de volgende week, maar de mechaniek was gelukkig niet te zwaar geraakt. De mecaniciens hebben wel fantastisch werk geleverd, want de achtertrein was krom en ze hebben een nieuwe achtertrein gemonteerd binnen de 20 toegelaten serviceminuten!"

Na de opgave van Cédric De Cecco, bekroonde Polle zijn wedstrijd met een tweede opeenvolgende overwinning in het Junior BRC, maar ook met de zege in de Peugeot 208 Rally Trophy. Polle neemt met een derde plaats in RC4 meteen ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in klasse RC4. Ideaal om met veel vertrouwen af te reizen naar de thuisrally van de broers uit Lommel, de Sezoensrally in Bocholt.

Geusens Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 5 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons