van der Horst

Rally van Wallonië: Spannende tweestrijd tussen Loix en Cherain in RC2

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia S2000
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia S2000
De derde dag van de Rally van Wallonië staat volledig in het teken van het duel tussen Loix en Cherain voor de winst in RC2 en de derde plaats algemeen. Met nog 10 KP’s te gaan gingen de heren vandaag de derde dag in, verdeeld over twee lussen van telkens vijf KP’s
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Cédric Cherain - Citroën DS 3 R5
Ondertussen is de eerste lus afgewerkt. Benoit Allart startte deze morgen in zijn ietwat verouderde Skoda Fabia WRC met een vrij geruststellende voorsprong op de Ford Fiësta WRC van Xavier Bouche. Deze beide WRC wagens scoren maar halve punten inzake het kampioenschap, maar kunnen de titelpretendenten wel belangrijke punten afsnoepen. Het was dan ook uitkijken hoe Loix, vertrokken in derde positie en met zijn Skoda Fabia S2000 aan de leiding in RC2, zijn wedstrijd zou afstellen op de concurrentie. Loix had deze morgen amper een voorsprong van  3,7 seconden op de Citroën DS 3 R5 van Cédric Cherain die op papier over een snellere en meer geëvolueerde RC2 wagen beschikt. Loix kan in de Rally van Wallonië belangrijke munten scoren inzake het Belgisch kampioenschap nu Kris Princen op zaterdag in het opgavepark belandde.

Benoit Allart - Skoda Fabia WRC
Benoit Allart - Skoda Fabia WRC
Cherain ging in de eerste KP onmiddellijk in de aanval en pakte 1,2 seconden terug op Loix. De Waal ging door op zijn elan en ook op de tweede KP bleef hij de meerdere van Loix, klokte 5,6 sec. sneller af en pakte zodoende de derde plaats algemeen over en de leiding in RC2. Fast Freddy was dan weer de snellere van Cherain in de derde KP en kwam terug tot op 2 tellen van de Citroën. Een KP verder was Loix de snelste van de ganse bende en pakte opnieuw 1,6 sec. terug op Cherain. Tijdens de laatste proef van de eerste lus klokte Loix de tweede chrono na Allart, maar belangrijker voor de Limburger was dat hij een dikke 2 seconden sneller was van Cherain en zodoende opnieuw de leiding over neemt in RC2.

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5 Godrive
Na de eerste lus van vijf proeven is het onderlinge verschil tussen Allart, Bouche en Loix inzake de zege groter geworden, maar het verschil tussen Loix en Cherain is verkleind tot 1,7 seconden.

Verschueren staat nog steeds mooi vijfde, maar we verloren Van Parijs (Sortie) en Bonjean die aan het strijden waren voor de zesde plaats algemeen.  


Foto's: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zondag 3 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons