van der Horst

Rally van Zweden: Ogier en Volkswagen leiden na eerste lus

Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier - VW Polo R WRC
Vandaag vrijdag staan er in de Rally van Zweden negen KP’s op het menu met onder meer een uitstap richting Noorwegen. De piloten starten in Torsby voor een lus van vier KP’s. Deze wordt dan een tweede maal in omgekeerde volgorde afgewerkt om dan de tweede wedstrijddag te beëindigen met de Super Special Stage in Karlstad.
Nadat Pontus Tidemand in zijn Ford Fiësta R5 gisteren zijn gloriemoment had in de korte eerste show KP, was het vandaag aan de grote jongens om de strijdbijl op te graven. Ondertussen is de eerste lus van vier KP’s achter de rug en zoals verwacht is het opnieuw Volkswagen die de plak zwaait met drie zeges voor Sébastien Ogier en één voor Jari-Matti Latvala. Het verschil tussen de twee VW-rijders na vier KP’s en 61 km tegen de chrono berdraagt 9,1 seconden, terwijl de derde VW, het exemplaar van Mikkelsen, reeds 19,6 sec. moest toegeven.

Mads Østberg volgt in zijn Citroën op 22 seconden, terwijl onze landgenoot Thierry Neuville na een zeer regelmatige eerste lus op de vijfde plaats staat op 36,8 sec. van de leider. De Brit Meeke volgt op 54 seconden, terwijl de rest reeds tegen meer dan een minuut achterstand aankijkt. Meeke verloor trouwens een halve minuut na een schuiver en zag Neuville opschuiven naar de vijfde plaats.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 13 februari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Zweden.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons