Britten op bezoek in Maasmechelen

Rooke versus Godfrey
Komende zondag wordt op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen de vijfde manche verreden van het Belgisch kampioenschap rallycross. Het derde treffen op Belgische bodem nadat de Belgische rallycrossers reeds te gast waren in het Engelse Lydden Hill en het Duitse Buxtehude. Het is de tweede ontmoeting in Maasmechelen, nadat er reeds een Belgische manche werd afgewerkt in Mettet, daags na het WK en EK RX. De komende wedstrijd telt ook mee voor het Brits kampioenschap en zodoende zal er voldoende animo zijn.
Procter versus Godfrey
Alle wedstrijden komen dit jaar in aanmerking voor het kampioenschap en met nog drie meetings in het vooruitzicht op de Duivelsberg ligt het kampioenschap nog volledig open. Het MSA British Rallycross Championship steekt Het Kanaal over en komt naar Maasmechelen voor zijn vijfde wedstrijd. Kevin Procter, regerend British kampioen Julian Godfrey en Dan Rooke, in een Doran Citroën DS3 zijn de voornaamste Britse gladiatoren bij de SuperCars.

Jochen Coox versus Jos Jansen
Maar de 12 Britse SuperCar-piloten zullen rekening moeten houden met de Belgische top onder leiding van kampioenschapsleider Jos Jansen (Ford Focus Mk3), Johnny Verkuringen in zijn Subaru Impreza en “last but not least” thuisrijder Jochen Coox in zijn VW Polo Mk5.

Super1600
Super1600
Bij de Super1600 is leider Dennis Remans erop gebrand zijn derde overwinning na Lydden Hill en Mettet binnen te halen en zo zijn eerste plaats in het kampioenschap verder uit te diepen. Maar met onder meer uittredend kampioen Davy Van Den Branden (Citroën DS3) zal dit zeker geen walk over worden. In de middenmoot strijden Gerjo De Brouwer (Suzuki Swift) en Willem Veltman (Citroën C2) voor een plaats in de top 5.

Met vier verschillende winnaars, nl. Martijn Vanhove (BMW) – Steven Stessens (Vauxhall Nova) – Dave Van Beers (Renault Clio) en Danny De Beuckelaer (Volvo C30) in evenveel wedstrijden is de titelontknoping binnen de SuperNationals -2 liter zeer spannend, Het is Vanhove die het klassement aanvoert voor de BMW M3 van Kurt Lambers. Regerend kampioen Stessens kwam niet opdagen in Duitsland en staat pas op de derde plaats voor De Beuckelaer die een pechweekend kende op Brits grondgebied. Yves Teelen sluit net de top vijf met zijn Citroën Saxo, daarna volgt Van Beers die de wedstrijd op het Britse circuit Lydden Hill wist te winnen.

Johnny Volders
Ondanks een kloof van reeds 18 punten in de tussenstand SuperNationals +2 liter zullen alle ogen gericht zijn op regerend kampioen Steve Volders (Ford Escort Mk1) en vicekampioen Kristof Bex. Bert Bosman (Volvo 242) die niet opdaagde aan de andere kant van de plas, rekende wel met iedereen af in Mettet en staat zo op rang drie in het klassement. Dan volgt het BMW kwartet Ludo Triekels, Stefanie Van Lingen, Peter Thijs en Stefan Vaesen.

Op zaterdag zal ook de vijfde uit een totaal van zeven wedstrijden voor het VAS-kampioenschap betwist worden. De meer dan 75 deelnemers verdeeld in drie klassen zullen voor spanning en spektakel zorgen met als kers op de taart de start van de eerste reeks van het Belgisch en Brits rallycross kampioenschap.

Foto's: Duivelsberg press

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op dinsdag 12 juli 2016.