RallycrossRX komt in ijltempo richting Mettet

WK-EK RallycrossRX Mettet
Dit weekend heeft in Zweden de laatste wedstrijd plaats van het Scandinavische luik van de RallycrossRX. Volgend weekend valt het indrukwekkende gezelschap België binnen voor de zesde manche van het kampioenschap en zijn we precies halfweg het seizoen. Hopelijk voor de manche in Mettet krijgen we ook dit weekend een spannende ontknoping te zien en zitten de toppers heel dicht bij elkaar in het kampioenschap. Mettet is na het Britse Lydden Hill en het Noorse Hell ook de derde wedstrijd die naast het WK ook meetelt voor het EK en dus zullen ook andere toppers paraat tekenen.
Na Mettet hebben de piloten en hun crew er een marathon opzitten van drie weekends op rij en drie races op vijf weekends; waanzinnig. Nadien krijgen de heren een adempauze van een maand alvorens voor het eerst aan de slag te gaan in Canada, maar eerst staat dus de Belgische manche op het programma. Onze landgenoten De Keersmaecker, Duval, Pauwels, Jansen, Scheveneels en Van Mechelen zullen hun kuiten mogen insmeren in een peloton van een kleine 40 wagens en dat voor amper 12 plaatsen in de finales.

Nitiss & Solberg - RallycrossRX Supercar
Tot hiertoe kregen we reeds een superspannend kampioenschap met bij de SuperCars zeges voor de Noor Petter Solberg, zijn landgenoot Bakkerud en de Let Reinis Nitiss. We kregen op vier wedstrijden ook reeds drie verschillende leiders in het kampioenschap  De piepjonge Nitiss won er twee op rij en gaat dus in het Zweedse Höljes als leider van start. Zijn ploegmaat bij Olbergs MSE, Andreas Bakkerud, verdrong Petter Solberg in Finland van de tweede plaats, maar het verschil tussen beide Noren is bijzonder klein. Op plaatsen vier en vijf volgen de Volkswagens Polo van Toomas Heikkinen en Anton Marklund en pas op de zesde plaats vinden we de eerste Peugeot 208 terug van Hansen Motorsport met Timmy Hansen die ex-aequo staat met teamgenoot en dubbel Europees kampioen Timur Timerzyanov.