van der Horst

Rallye Monte Carlo: Belgische DG Sport Competition wint in R3 en JWRC

DG Sport Competition - Citroën DS3 Max
DG Sport Competition - Citroën DS3 Max
Drukke tijden zijn het voor DG Sport Competition. Terwijl eerder dit weekend werd bekend gemaakt dat Princen met een Peugeot 208 T16 en met officiële steun het BK Rally zal betwisten, was DG Sport Competition ondertussen geschiedenis aan het schrijven in de Rallye Monte Carlo met winst in voor Quentin Gilbert en Renaud Jampoul in JWRC met een Citroën DS3 R3 Max.
Tijdens de eerste deelname aan een WK Rally was het meteen bingo voor DG Sport Competition.

“We waren van plan om rustig te vertrekken en onze rivalen gade te slaan, alvorens op zaterdag tijdens de ons vertrouwde proef van 52 km. toe te slaan”, klonk het uit de mond van de Fransman Quentin Gilbert. “Maar onze tegenstanders gingen allemaal in de fout, wij hielden hetzelfde tempo aan en zo stonden we donderdagavond al op kop. Toch hebben we nooit gedacht dat we er al waren… Alain Georges, Lionel Hansen en het hele team van DG Sport Competition hebben zich dubbel geplooid om ons in een ideale context te laten rijden en zo konden we aan de druk die logischerwijs op de schouders van de leiders rust weerstaan. Uiteindelijk konden we een relatief rustige wedstrijd afwerken, hoewel deze editie van de Monte Carlo vol valstrikken en schietgeweren bleek te zitten! Op de laatste dag hield en we het hoofd er bij en kozen we voor de voorzichtige aanpak: hoewel het parcours er voor 95% droog bij lag, lieten we toch spijkerbanden omleggen. We hadden ons geen betere start kunnen indenken, en later op het seizoen zullen we nog genoeg kansen krijgen om voluit aan te vallen.”



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zondag 25 januari 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons