van der Horst

Rallye Monte Carlo: Toeschouwer overleden na crash

Hayden Paddon - John Kennard - Hyundai i20 Coupe WRC
Hayden Paddon - John Kennard - Hyundai i20 Coupe WRC
Nadat we gisterenavond reeds melding maakten van het spijtige overlijden van een toeschouwer in de Rally van Monte Carlo, bevestigt zowel de organisatie als Hyundai vandaag, vrijdag, nu ook dat nieuws. Bij de openingsetappe kwam Hayden Paddon na een uitstap in de berm in aanraking met een toeschouwer. De toeschouwer werd nog per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Nice, maar overleefde de impact niet. Hyundai besloot uit respect de i20 WRC #4 terug te trekken uit de eerste rally van het wereldkampioenschap 2017.
"Hyundai Motorsport betreurt het tragische overlijden van een toeschouwer tijdens de openings-JP van de Rally van Monte Carlo donderdagavong. Het incident gebeurde op het ogenblik dat de Hyundai i20 Coupe WRC #4 van Hayden Paddon en John Kennard crashte in de bergkant, nadat de wagen een ijsplek raakte bij het insturen van een linkse bocht. Het team en de bemanning hebben hun volledige medewerking beloofd aan de organisatie en de autoriteiten om alle details boven water te krijgen. Hyundai Motorsport condoleert de familie, vrienden en betrokkenen", aldus de troepen van Michel Nandan.

Foto: Hyundai



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op vrijdag 20 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons