van der Horst

Red Bull Ring vervangt race in Buenos Aires op TCR-kalender

sfeerbeeld TCR Red Bull Ring 2015
sfeerbeeld TCR Red Bull Ring 2015
Géén tijdrovende trip naar het Argentijnse Buenos Aires voor het TCR-veld dit eerste seizoen. Normaliter stond de race nabij de Argentijnse hoofdstad gepland voor 26 juli maar die wordt nu vervangen door een meeting op de Red Bull Ring op 12 juli. Het wordt een welgevuld raceweekend daar in Oostenrijk, met naast heats voor de European Le Mans Series en Formula Renault 3.5 dus nu ook twee TCR-wedstrijden.
  • St. Paul
TCR International Series-CEO Marcello Lotti deelde woensdag mee dat de verre verplaatsing naar Argentinië erg ongelegen kwam nu de technische doorontwikkeling van de deelnemende TCR-wagens meer tijd in beslag neemt dan aanvankelijk was voorzien. Enkele merken zouden om die reden mogelijk zelfs verstek hebben laten gaan voor de Zuid-Amerikaanse manche.
"Door de wedstrijd in Europa te laten doorgaan krijgen de teams thans de mogelijkheid om verder te werken zonder daarom hun deelname aan de wedstrijden in vraag te moeten stellen" aldus Lotti die ELMS-patron Gérard Neveu dankte om de TCR Series dat weekend onderdak te verlenen en nog meegaf dat de race in Argentinië slechts is uitgesteld.

Foto: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op woensdag 17 juni 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons