van der Horst

RedAnt Racing volgend weekend op twee fronten actief

RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Het wordt een druk weekend voor de troepen van RedAnt Racing. Het team uit Zaventem wil zich zowel in Spa-Francorchamps, voor de eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, als bij de derde manche van de 24H Series in het Portugese Portimão van zijn beste kant laten zien.
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 992 GT3 Cup
“De grillen van de kalender, zeg maar”, stelt teameigenaar Bert Redant met een grijns. “Ook bij de volgende twee manches van de 24H Series – in Misano en Barcelona – is er een weekend van de Porsche Carrera Cup Benelux geprogrammeerd. Daar ben je maar beter goed op voorbereid, dus hebben we de nodige investeringen gedaan. Extra materiaal – waarbij een nieuwe truck – was onvermijdelijk, want je moet op beide circuits op de best mogelijke manier aan de slag kunnen. Verder hebben we onze vaste crew verdeeld over de twee meetings, en beroep gedaan op een aantal capabele freelancers om ons team verder aan te vullen.”
 
Niet alleen in de pitbox loopt extra volk rond, ook achter het stuur. Een 24 uurs-race wordt immers met vier rijders afgewerkt. “Op de in het kampioenschap leidende #903 (waar naast Ayrton en Yannick Redant ook Kobe De Breucker opnieuw van de partij is, red.) komt Lucas van Eijndhoven de troepen versterken, op de #904 (van Peter Guelinckx, Michiel Haverans en Brent Verheyen, tweede in de tussenstand, red.) doet Kris Cools hetzelfde”, legt Bert Redant uit.
 
Zowel Van Eijndhoven als Cools hebben nogal wat Porsche-ervaring, al wisten ze die op een heel andere manier te vergaren. De 22-jarige Nederlander was vooral in de diverse nationale Porsche Cups actief – zowel in de Benelux, Duitsland als Frankrijk – terwijl voor Cools de uithoudingsraces op de Nürburgring geen geheimen meer hebben.
 
“Het is niet evident om voor een druk autosportweekend als dit de juiste extra rijders te vinden, maar ik ben er van overtuigd dat we met Lucas en Kris een meer dan degelijke keuze hebben gemaakt”, voegt Bert Redant er nog aan toe. “Bovendien hebben ze op donderdag nog een uitgebreide testdag om aan onze wagens te wennen.”
 
Dréke Janssen - Red Ant Racing
Dréke Janssen - Red Ant Racing
Bijna 2.000 kilometer noordelijker, en bijna tien graden frisser, trekt de editie 2024 van de Porsche Carrera Cup Benelux zich dit weekend op gang, in het kader van de prestigieuze meeting van het FIA WEC in Spa-Francorchamps. RedAnt Racing heeft een aantal bolides in de snelste monomerkencup van de Benelux voorzien, maar in Spa zal er maar één op de grid staan, de #17 Art Car van Dréke Janssen.
 
“Het was al langer bekend dat regerend wereldkampioen rally Kalle Rovanperä niet in Spa zou rijden”, legt team manager Marc Goossens uit. “Kalle is dit weekend immers in Portugal actief. Neen, niet in Portimão (lacht), maar wel in de manche van het WK rally. Dit weekend verdedigt dus enkel Dréke onze kleuren.”
 
De 17-jarige Nederlander komt uit het karten, en bereidde het seizoen afgelopen winter voor in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. “Dréke heeft ondertussen ook al heel wat simwerk, mental coaching én twee officiële testdagen achter de rug”, licht Goossens toe. “Vooral bij de laatste testdag, in Spa, kwam hij goed voor de dag. Het is onze bedoeling hem zo goed mogelijk te begeleiden en Dréke staat daar helemaal voor open. Ik ben er van overtuigd dat hij, ondanks zijn nog relatief beperkte ervaring met de Porsche, heel sterk uit de hoek kan komen.”
 
U hoeft dit weekend niets te missen van de races van RedAnt Racing: beide meetings zijn live te volgen op de YouTube-kanalen van de respectieve kampioenschappen. De 24 uur van Portimão beginnen op zaterdag 11 mei om 13 uur Belgische tijd, de sprintraces in Spa worden op vrijdag (16u30) en zaterdag (10u30) afgewerkt.

Persbericht RaceMail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 8 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons