van der Horst

Régis Gosselin laureaat van Clio Cup Young Talent Challenge

Régis Gosselin
Régis Gosselin
Hij werd uit 120 jongeren van 16 tot 23 geselecteerd, jongeren die op de simulatoren Ellip6 eerder onderling hadden uitgemaakt wie de vier finalistenvan de Renault Clio Cup Young Talent Challenge zouden worden. Die finale vond plaats deze donderdag in Francorchampsen ditmaal geen virtuele werkelijkheid, maar de Renault Clio R.S. 200 EDC,zeer goed klaargestoomd door Frans Verschuur en zijn team.
Na een eerste kennismaking naast de ervaren instructeurs Pierre-Yves Corthals en Didier Noirhomme, bood de RACB, altijd klaar om jongeren te helpen, een licentie aan de vier kandidaten aan. Voor de jongste van de gemotiveerde groep, Tomas De Bakker (16 jaar), was het een licentie voor wedstrijden zoals BGDC. De jonge Vlaming reed nooit eerder in een auto en legde een foutloos parcours af. “Ik reed effectief nooit eerder in een auto en ik wil Renault bedanken voor de kans die ze me gaven om de autosport te ontdekken”, aldus de jongeman uit Reet.
 
De reserveman Samuel Lay (18 jaar) kon meteen doorgaan tijdens de sessie van de namiddag. Zijn ervaring buiten de karting ging niet verder dan tien ronden op Francorchampsin de Be Trophy en hij mag best trots zijn op zijn chrono’s en zijn prestatie in de Renault Clio Cup. Hij kwam echter net iets te kort tegenover de twee andere kandidaten.
 
Op dat ogenblik was de jury verdeeld tussen Lorenzo Donniacuo en Régis Gosselin, beide 21 en aan elkaar gewaagd als het op de rondetijden aankwam. Op het einde van de dag begon het te regenen en toen viel het verdict! Afgaande op de rondetijden in de regen en heel wat andere parameters, was het verdict eensluidend: Régis Gosselin, de revelatie van de dag, won het stuurwiel.
 
Clio Cup Young Talent Challenge
Clio Cup Young Talent Challenge
“We zijn heel gelukkig dat we niet één, maar meerdere talenten ontdekt hebben”,
verklaarde Karl Schuybroek, Directeur Communicatievoor Renault België Luxemburg. “De vier jongeren mogen fier zijn. Het niveau was excellent. Meteen blijkt dat de prestaties in de Ellip6 toch zeker hun waarde hebben. Jongeren uit de simulator zien komen en ze vervolgens meteen zien rivaliseren met sommige deelnemers van de Clio Cup Benelux, heeft me verrast. Ik heb nu al zin om volgend jaar hetzelfde te doen. Op een natte piste heeft Régis ons echt verrast!”
 
De gelukkigste in de Ardennen was uiteraard Régis Gosselin, voor wie een droom werkelijkheid wordt.
 
“Wat een fantastische dag, ik ben zo gelukkig”, vertelde de jonge kerel, tot tranen toe bewogen. “Het was heel stresserend, want de Clio is een echte racewagen, Francorchampsis een circuit voor grote jongens, de weersomstandigheden verraderlijk en de tegenstand niet van de poes. Ik wist dat Lorenzo heel snel zou zijn. We hebben alle twee het beste van onszelf gegeven, ik had geen chronometer in de wagen en door de regen was de zichtbaarheid beperkt en op het einde zag ik echt niets meer.” 
 
De kleinzoon van Gustave Gosselin, winnaar van de 24 Uur van Spa in 1964, is uit de regio van Charleroi en studeert. Hij komt uit de viertakt karting (70 podia en 32 zeges overal in Europade laatste jaren).Régis heeft één race op circuit gereden, in de BGDC, vorig jaar in Zolder.
 
Er volgt voor hem nu minstens nog één testdag in Spa en hij zal dan op 30, 31 mei en 1 juni deelnemen aan de twee manches van de Clio Cup Benelux tijdens de World Series by Renault aan het stuur van een wagen van Renault België Luxemburg. Dankzij Renault België Luxemburg, gaat de droom dus verder. Proficiat Régis en rendez-vous volgend jaar voor de andere deelnemers.

Clio Cup Young Talent Challenge press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op donderdag 8 mei 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons