van der Horst

Renault en Red Bull Racing uit elkaar?

Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Volgens Britse media zal Red Bull Racing volgend seizoen geen gebruik meer maken van de krachtbronnen van Renault. De relatie tussen Renault en Red Bull verzuurde enorm de laatste twee seizoenen na een reeks van problemen met de betrouwbaarheid en de prestaties van de Franse motoren. Het debacle afgelopen weekend in Monza hielp de situatie absoluut niet en dus flakkeren de geruchten weer op, enkel lijkt de situatie steeds klaarder te worden...
Ook al ligt Red Bull Racing nog onder contract met Renault tot het einde van 2016, meldde een bron aan een gerenomeerde Britse Magazine Autosport zondag dat de samenwerking tussen beide na dit seizoen zal worden stopgezet. Deze aankondiging kwam nadat we eind vorige week nog berichtten dat het opvallend rustig geworden was in de hele Red Bull-Renault-saga.

Naar verluidt diende Red Bull Racing een document in met de vraag tot onmiddellijke stopzetting op het einde van dit jaar en werd deze door Renault aanvaard. De enige realistische opties voor Red Bull nu is in zee te gaan met enerzijds Mercedes of anderzijds Ferrari. Mercedes gaf eerder al aan zich niet te willen mengen in een situatie waarbij er nog steeds een contract tussen twee partijen bestaat. Niet geheel onbegrijpelijk, gezien Mercedes aandeelhouder is in Renault en vice versa.

Afgelopen juni gaf Ferrari-baas Sergio Marchionne nog mee dat hij geen probleem heeft om Red Bull Racing van motoren te voorzien. Bij Mercedes zei Toto Wolf afgelopen weekend dat het leveren van motoren aan Red Bull ook wel een nadeel zou kunnen zijn, maar tevens ook een voordeel. Regerend kampioen en Mercedes-rijder Lewis Hamilton ziet dit laatste liever niet gebeuren. Ook zou Renault het leveren van motoren aan Toro Rosso, Red Bull Racing's “B”-team, beëindigen.

De toekomst van Renault zelf is al een ganse tijd het onderwerp van speculatie Zo is er sprake dat de Franse motorbouwer het met financiële problemen geteisterde Lotus gaat overnemen. Een andere mogelijkheid is dat Renault de Formule 1 de rug toekeert en verlaat.



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 7 september 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons