van der Horst

Renault-krachtbron voor Red Bull Racing en Toro Rosso in 2017

Renault Sport F1 Team
Renault Sport F1 Team
Red Bull Racing zal ook de volgende twee seizoenen met een Renault-krachtbron rijden. Dat bevestigde het Oostenrijkse team deze ochtend via een persbericht. Het team uit Milton Keynes hernoemde de hybride van Renault naar TAG Heuer en krijgt nog steeds de mogelijkheid om deze krachtwerktuig een andere benaming te geven. Ook zusterteam Toro Rosso, dat dit seizoen nog wordt aangedreven door een Ferrari-motor, zal vanaf volgend jaar tot en met 2018 gebruik maken van de Franse aandrijving. In 2014 en 2015 waren de Italiaanse renstal en Franse motorbouwer reeds partner.
  • Dreamdrive
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner zei verrukt te zijn met de verlenging van hun samenwerking. “Na de herstructurering bij Renault hebben ze duidelijk vooruitgang geboekt”, aldus de Red Bull Racing-teambaas. “Dus leek het logisch om verder te gaan met de TAG Heuer genoemde motor.” De president van Renault Sport Racing vulde aan: "We zijn heel blij om in zee te gaan met twee heel sterke teams als Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Competitieve partners hebben laten zien dat beide teams vertrouwen hebben in de verbeterde Renault krachtbron, alsook in onze organisatie in zijn geheel.”

De samenwerking tussen Renault en Red Bull Racing staat op punt de langste, en tevens meest succesvolle samenwerking te worden tussen chassis- en motorbouwers in de Formule 1. Sinds hun samenwerking vanaf 2007 behaalden ze 52 Grote Prijs zeges en maar liefst vier wereldtitels bij de constructeurs, alsook bij de rijders.

Foto's: Renault Sport F1 & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zondag 29 mei 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons