van der Horst

Renault presenteert R.S.17 (+ Foto's)

Renault R.S.17
Renault R.S.17
Nadat zowel Williams Martini Racing als Sauber eerder deze maand beelden verspreidden van hun bolides voor 2017, was het vandaag de beurt aan het Renault Sport F1 Team om het doek te halen van zijn strijdros voor het Formule 1 seizoen 2017. Renault is daarmee het eerste F1-team dat dit seizoen een formele presentatie doet van hun bolide, de R.S.17. Zoals eerder bekendgemaakt, blijft Jolyon Palmer behouden als rijder, terwijl ex-winnaar van de 24 Uren van Le Mans Nico Hülkenberg werd aangetrokken om Kevin Magnussen te vervangen.
Renault R.S.17
Renault R.S.17
Renault wil op de middellange termijn terug tot wereldkampioen F1 gekroond worden. Afgelopen seizoen eindigde het op een troosteloze negende plaats in de WK-stand met slechts 8 punten - ongeveer één percent van de puntenvracht van wereldkampioen Mercedes. Er is dus nog een lange weg te gaan voor het Frans-Britse team, maar men richt duidelijk het vizier op Mercedes. Net als het Duitse kampioenenteam over Niki Lauda in de rangen beschikt, heeft Renault Sport Alain Prost aangetrokken. Le Professeur moet zich als adviseur achter de schermen gaan bezighouden om Renault te laten terugkeren naar het groepje F1-winnaars waarbij het team dit jaar de ambitie heeft om in geen enkele Grote Prijs te finishen zonder punten.

Renault R.S.17
Renault R.S.17
De R.S. 17 is opnieuw getooid in een geel-zwart kleedje, maar zwart is veel prominenter aanwezig dan bij zijn voorganger, de R.S.16. De nieuwe bolide kent een gelijkaardige duimneus als bij de eerder getoonde Williams en Sauber en ook de achtervleugel ligt in lijn van de ontwerpen van de andere teams. Wat wel meteen opvalt, zijn de grote barge boards en de ovale luchthapper, maar daarnaast meldde Renault dat de wagen voorzien van enkele prototype-onderdelen die nog vervangen zullen worden in de aanloop naar de start van de wintertesten volgende week. Welke onderdelen het precies betreft, is niet geweten. De bolide zal worden aangedreven door een nagelnieuwe krachtbron, RE17 gedoopt, welke volledig van de grond af opnieuw gebouwd werd nadat de motor van vorig jaar de verwachtingen niet inloste.
  

Een overzicht met de datums van de Formule 1 presentaties 2017

20 februari 2017
21 februari 2017
22 februari 2017
23 februari 2017
24 februari 2017
25 februari 2017
26 februari 2017
Foto's: Renault Sport F1



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 21 februari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons