van der Horst

René Rast verlaat McLaren na een seizoen

Sascha Fenestraz, René Rast en Jake Dennis
Sascha Fenestraz, René Rast en Jake Dennis
Lang heeft het huwelijk helaas niet geduurd tussen René Rast en McLaren. Nadat de Duitser in 2022 Audi verliet, besloot hij om in te stappen bij BMW en bij McLaren in de Formule E, maar een seizoen later sluit Rast al de deur bij de Britse constructeur. Hiermee is de volgende plek inn de formule E vrij, al zal deze ook niet al te lang leeg blijven.
Rast werd binnengehaald bij McLaren als kopman, maar als zijn het seizoen bekijkt werd hij overtroffen door teamgenoot en rookie Jake Hughes. Al heeft hij ook zeer goede momenten gekend bij het nieuwbakken team in de Formule E. De voornaamste reden die opgegeven werd voor zijn vertrek is dat hij vanaf volgend seizoen zijn focus vooral op het FIA WEC en de DTM zal leggen. Vooral voor het eerste kampioenschap zijn er een aantal overlappingen met de Formule E, waardoor er keuzes moesten gemaakt worden.

Hierdoor komt het zitje bij McLaren vrij, al zal dit niet lang leeg blijven vermoedelijk. De geruchten gaan dat men Sam Bird wil inlijven in het team, nadat de Brit mocht beschikken bij Jaguar. Het is maar een kwestie van tijd vooraleer dit bekend gemaakt wordt.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 18 augustus 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons