van der Horst

Road Atlanta: Robert Wickens kampioen in Michelin Pilot Challenge

Robert Wickens en Harry Gottsacker
Robert Wickens en Harry Gottsacker
Gisteren viel het doek over de Michelin Pilot Challenge, het kampioenschap dat het voorprogramma van het IMSA WeatherTech Sportscar Championship animeert, op Road Atlanta. GT4's en TCR's vochten het een seizoen lang onder elkaar uit wie de nieuwe titel in beslag mocht nemen en in de TCR-klasse werd deze gewonnen door een bekende naam voor wie in het verleden de DTM volgde: Robert Wickens.
Wie het verhaal van Wickens niet kent, een kort overzicht. De Canadees maakte in 2018 de overstap van DTM naar IndyCar en deed het daar goed. Wicky kon goed mee met de rest van het veld en kwam geregeld op een zuchtje van winst. Tot hij een zware crash kende in Pocono en daarbij geraakt werd aan zijn ruggengraat. Het verdict was zwaar: verlamd aan de onderste ledematen. Maar Wickens bleef niet bij de pakken zitten. Hij bleef trainen en sinds 2021 zit hij achter het stuur van een aangepast Hyundai Elantra TCR, beheerd door Bryan Herta Autosport. Drie seizoenen verder heeft hij zijn eerste titel beet.

Samen met Harry Gottsacker ging hij op jacht naar de titel en behaalde die nadat hun naaste concurrent, de Unitronic/JDC-Miller Motorsports Audi, in de problemen kwam en het Amerikaans-Canadese duo opgelucht mocht ademhalen. Opvallend ook, dit seizoen behaalden zij geen enkele keer de overwinning, maar waren maar liefst zes keer tweede. Ditmaal werden ze vierde, terwijl teamgenoten Mark Wilkins en Mason Filippi de winst behaalden in klasse. Bij de GT4's ging de overwinning naar de Motorsports In Action McLaren van Jesse Lazare en Alex Filsinger, terwijl daar de titel naar de Turner Motorsports BMW van Robby Foley en Vin Barletta ging.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 14 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Petit Le Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons