Road to Le Mans: Zege voor DC Racing Ligier JS P3

DC Racing - Ligier JS P3
Thomas Laurent en Alexandre Cougnaud hebben met een Ligier LMP3 van DC Racing de Road to Le Mans race gewonnen. De een uur durende wedstrijd werd in het voorprogramma van de 24 uren betwist en stond open voor LMP3 en GT3 wagens, de race telde tevens mee voor de Michelin GT3 Le Mans Cup. De zege leek weggelegd voor de Ginetta P3-15 van Charlie Robertson en Lawrence Tomlinson tot deze laatste van de baan ging en de overwinning aan de DC Racing Ligier schonk.
Pierre-Marie De Leener/Adrien De Leener
De United Autosports Ligier JS P3 van Martin Brundle en Christian England, die van op de pole was vertrokken, finishte als tweede op 16 seconden van de winnaar. De laatste podiumplaats was voor de Graff Racing Ligier JS P3 welke John Falb alleen bestuurde. Na nog zes Ligier’s LMP3 eindigde de AF Corse Ferrari 488 van Victor Shaytar en Aleksey Basov als eerste GT3 op de negende plaats. Het GT podium werd vervolledigd door de FFF Racing Team by ACM McLaren 650S van Hiroshi Hamaguchi/Adrian Quaiffe-Hobbs en de Mentos Racing Porsche 911 GT3 R van Egidio Perfetti/Klaus Bachler. De AF Corse Ferrari van vader en zoon De Leener kwam als 36ste over de streep.

Foto's: Michelin GT3 Le Mans Cup

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 18 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.