van der Horst

Rob Huff doet met Münnich Motorsport en Citroen C-Elysée gooi naar tweede wereldtitel.

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Citroën C-Elysée
ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Citroën C-Elysée
Het gerucht deed al een tijdje de ronde en werd thans door de betrokkenen bevestigd: Rob Huff verlaat het Honda World Touring Car Team en komt dit seizoen aan de start met een door Münnich Motosport gerunde Citroën C-Elysée. Met het kampioenschap meer dan ooit open na het vertrek van de beide officiële C-Elysées van Lopez en Muller, wordt oud-wereldkampioen (2012) Rob Huff ongetwijfeld een belangrijke kandidaat voor de rijderstitel.
 
Met JAS Motorsport
Met JAS Motorsport
Na twee jaar als fabrieksrijder bij  Lada en een seizoen met Honda kiest oud-wereldkampioen Rob Huff dus andermaal voor een nieuwe wending in zijn lange, succesvolle WTCC-carrière. Het ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Team van René Münnich is bekend terrein voor de inmiddels 36-jarige Brit die met het Duitse team en met een SEAT Leon vierde eindigde in 2013 achter kampioen Yvan Muller, Gabriele Tarquini en James Nash. Hij vervangt er James Thompson die met de geenszins competitieve Chevrolet Cruze geen volledig seizoen afwerkte.

Münnich Motorsport wist thans voor 2017 één van de competitieve door Citroën Racing ingezette C-Elysées op de kop te tikken. “Toen René Münnich me benaderde met het idee om met een Citroën een gooi naar de wereldtitel te doen, kon ik zo'n gelegenheid niet naast me neer leggen" aldus Huff. "Zeker niet in een seizoen waarin het ook voor een privéteam mogelijk is om de rijdertitel binnen te halen. Het is met veel plezier dat ik mijn vrienden bij Münnich Motorsport terugvind na een erg succesvol seizoen in 2013. We slaan dit jaar opnieuw de handen in elkaar, zij het in een nog veel sterkere positie dan voorheen, met meer ervaring in de bagage én met het ultracompetitieve Citroën-package".
 
Rob Huff - ALL-INKL.com Münnich Motorsport
Rob Huff - ALL-INKL.com Münnich Motorsport
ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Team Manager Dominik Greiner van zijn kant stelde dat iedereen binnen het team erg  gemotiveerd is om met de meest dominante wagen van de voorbije drie jaar aan de slag te gaan. "De combinatie van de wagen, een ervaren en succesrijk piloot als Rob en ons team maakt dat ik het nieuwe seizoen met een erg positief gevoel aanvat."

Huff eindigde vorig seizoen met het Honda World Touring Car zesde en behaalde aan het stuur van één van de drie officiële Civic's zes podiumplaatsen waarvan één zege in Le Castellet. Honda wenst Huff alle succes toe en meldt zijn rijderstrio op 23 januari e.k. bekend te zullen maken.

Foto's: ALL-INKL.COM Münnich Motorsport & Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 20 januari 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons