van der Horst

RoC: Vettel bezorgt Duitsland alsnog zege

Kyle Busch - Sebastian Vettel - Kurt Busch
Kyle Busch - Sebastian Vettel - Kurt Busch
Het zag er voor de editie 2017 van de Race of Champions niet goed uit voor Team Germany afgelopen zaterdag, na de crash van Pascal Wehrlein en zijn daaropvolgende forfait en het verlies van uittredend kampioen Sebastian Vettel in de groepsfase. De viervoudige wereldkampioen F1 zette op zondag evenwel de situatie recht door in z'n eentje de Nations Cup te winnen voor Team Germany. There is no I in team, wel dus in Miami...
In Marlins Park in het Floridaanse Miami klopte Sebastian Vettel in de finale Kyle en Kurt Busch van Team USA met 2-0. In de halve finale had de Duitser reeds de kampioen der kampioenen van zaterdag, Juan Pablo Montaya, voor de gelegenheid onder de noemer van Team Colombia gekoppeld aan Gabby Chaves, opzij gezet met diezelfde score. De NASCAR-broers Busch bereikten de finale confrontatie door in de halve finale met landgenoten Alexander Rossi en Ryan Hunter-Reay af te rekenen; het viertal had wel drie heats nodig maar maakte in de beslissende derde heat een jumpstart, evenwel zonder gevolg.

Voor Vettel is het de eerste zege sinds hij tussen 2007 en 2012 liefst zes maal op rij de Nations Cup domineerde met levende legende Michael Schumacher. Dankzij de solo-zege van Vettel, was het ook Europa die Ryder Cup-gewijs het treffen USA vs. de rest van de wereld won. "Ik wilde ervoor zorgen dat ik de States niet met lege handen verliet. Ik begon op een verkeerde manier, maar het heeft me geholpen om de dingen wat serieuzer aan te pakken. Ik vond meteen het ritme en dat voelde goed. In tegenstelling tot gisteren (zaterdag n.v.d.r.) kon ik vandaag goed overweg met alle wagens. Maar dat is hoe het gaat, soms wordt je wakker en lukt het gewoon, soms niet. Het lukte overduidelijk wel vandaag, maar het zou leuker geweest zijn om deze zege te delen met Pascal", aldus Vettel na de race.

Foto: Race of Champions



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 23 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Race of Champions.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons