van der Horst

Rosberg X Racing gaat voor de titelverdediging en een nieuw team in Extreme E

SUN Minimeal Team
SUN Minimeal Team
Gezien binnen enkele weken het Extreme E-seizoen terug op gang komt, doen nu reeds de eerste nieuwsjes de ronde. Rosberg X Racing keert terug voor een vierde seizoen en dat met een ongewijzigde line-up. Bij de teams kennen we nu ook de vervanger van ABT Cupra XE: SUN Minimeal Team.
Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky kampioen Extreme E
Johan Kristoffersson en Mikaela Åhlin-Kottulinsky kampioen Extreme E
Rosberg X Racing mocht in de laatste drie jaar al tweemaal de kampioenentrofee omhoog hijsen. Sinds de start van het kampioenschap kan men al rekenen op Johan Kristoffersson en sinds jaargang twee werd het een volledig Zweeds duo met Mikaela Åhlin-Kottulinsky als vrouwelijke pilote. Nadat zij vorig jaar na een uitermate spannende finale de titel wisten te behalen, rekent Nico Rosberg dit jaar opnieuw op de Zweedse connectie om een derde - en misschien laatste - titel in het Extreme E te behalen.

Ondertussen wisten we al dat ABT Cupra XE vertrokken is. Gezien het kampioenschap binnenkort overschakelt naar waterstof als brandstof en dit niet in lijn ligt met de plannen van het Spaanse merk, kwam er een plaats bij de teams vrij. Deze is ondertussen al ingevuld door SUN Minimeal Team, een Zwitsers kapitaalbedrijf dat dit kampioenschap nu gebruikt als showcase voor zijn laatste voedingsinnovaties. Daarmee wil men ook het belang belichten van voeding en voedselverspilling wereldwijd. Als piloten rekent men op Timo Scheider en Klara Andersson.

Foto's :Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op dinsdag 30 januari 2024.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons