van der Horst

Saleen keert terug naar autosport met Cup- en GT4 wagen

Saleen S1 Cup
Saleen S1 Cup
Saleen werkt hard aan een terugkeer op het voorste plan van de autosport. De Amerikaanse constructeur die enige roem vergaarde met de indrukwekkende Saleen S7 maar al enkele jaren van de radar verdween, keert dit jaar terug met een single-make series voor de Saleen S1. Voor volgend jaar staat er een GT4 bolide gebaseerd op de S1 Cup gepland.
Saleen S1 Cup
Saleen S1 Cup
De nieuwe single-make series wordt verreden in het voorprogramma van de Blancpain GT World Challenge America en gaat in juni van start. Twintig Saleen S1 bolides worden voorzien op een basis van “arrive and drive” principe en de wagens kunnen bemand worden door 1 of 2 rijders. Vijf manches die ieder twee races over 50 minuten omvatten zijn voorzien voor dit jaar. De winnaar van het kampioenschap krijgt een GT4-zitje aangeboden in 2020.

Dit houdt in dat Saleen ook bezig is aan de bouw van een wagen die voldoet aan het GT4-reglement. Die nieuwe wagen zal gebaseerd zijn op de S1 Cup wagen en zal geschikt zijn om deel te nemen aan het 2020 Pirelli GT4 America seizoen.

Foto's: Saleen
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op zaterdag 2 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons