van der Horst

Geneva motor show: Aston Martin stelt nieuw circuitmonster voor

Aston Martin Vulcan
Aston Martin Vulcan
Op het salon van Genève zal Aston Martin zijn nieuwe supercar onthullen, de Vulcan. Men zal deze wagen echter niet tegenkomen op de autosnelweg, want de Vulcan wordt niet gehomologeerd voor de openbare weg. De eigenaars van de 24 voorziene exemplaren kunnen zich met hun wagen dus enkel uitleven op circuit, maar daarvoor zullen zij eerst een speciale opleiding moeten volgen waarbij zij moeten leren dit circuitmonster te beheersen.
Aston Martin Vulcan
Aston Martin Vulcan
Net als Ferrari met de LaFerrari FXX K en McLaren met de P1 GTR heeft nu ook Aston Martin zich gewaagd aan een supercar die enkel voor circuitgebruik bestemd is. De GT wagen met twee zitplaatsen wordt uitgerust met een 7 liter V12 motor die meer dan 800 pk moet leveren en enkel de achterwielen aandrijft.  De bestuurder beschikt over een sequentiële zesbak en kan rekenen op Brembo keramische remmen om het gevaarte gestopt te krijgen. Het chassis van de Vulcan bestaat volledig uit koolstofvezel en de bolide beschikt over een voor een circuitgebruik geschikte dynamische ophanging.

Aston Martin Vantage V12 GT3
Aston Martin Vantage V12 GT3
Bij Aston Martin lijkt men blijkbaar van geen ophouden te weten. Nog niet lang geleden werd de Vantage V12 GT3 voorgesteld, die met 100 kilogram minder dan de standaard Vantage en een 600 pk sterke V12 motor een concurrent moet worden voor de Porsche  GT3 RS. Nu wordt er ook nog gesproken om de Lagonda Taraf te lanceren op de Europese markt. Deze luxe berline was oorspronkelijk exclusief voorbestemd voor rijke klanten in het Midden-Oosten, maar zou nu toch beschikbaar worden voor een breder publiek .

Foto's: Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op zondag 1 maart 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons