van der Horst

San Luis: ex-Kronos-rijder Manfred Stohl naast Petter Solberg

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Manfred Stohl, de 42-jarige Oostenrijkse ex-rallyrijder, is de zoveelste grote naam in de rij die het RallycrossRX circus zal kleuren. Hij zal tijdens de laatste manche van van het WK RallycrossRX in het Argentijse San Luis de tweede wagen bemannen van het team rond kersvers wereldkampioen Petter Solberg.
  • St. Paul
Manfred Stohl
Manfred Stohl
Op 28 en 29 november wordt in het Argentijnse San Luis de laatste wedstrijd verreden voor het WK RallycrossRX. Op de titel bij de constructeurs na, zijn prijzen zijn reeds verdeeld en dus wordt het uitkijken naar wie het feestje van kersvers wereldkampioen Petter Solberg kan vergallen. Binnen het team van Petter Solberg PSRX komt er nu versterking van de Duitser Manfred Stohl die reeds eerder met een Ford Fiësta RX testte. Tijd voor de Citroën van PSRX Team te leren kennen restte er niet gezien de wagens momenteel onderweg zijn richting Argentinië.

De Duitser heeft een band met België, want hij was reeds onderweg in WRC met een Citroën Xsara binnen het team van Kronos Racing nadat hij eerder wereldkampioen werd in Groep N met een Mitsubishi Lancer en later niet onverdienstelijk was in het Junior WRC.  In 2005 was hij actief met Kronos in WRC, maar nadien moest hij wijken voor Loeb die door Kronos werd binnengehaald in 2006 toen het Belgische team de officiële wagen inzette voor Citroën Sport.  

Liam Doran - Citroën DS3 Supercar
Liam Doran - Citroën DS3 Supercar
Verder zal ook Liam Doran in Argentinië zijn wederoptreden doen in zijn Citroën DS3 RX en zal er naar Stohl nog een ex-rallykampioen aan de aftrap komen, namelijk Ollie O’Donovan die plaats in neemt van Jacques Villeneuve in diens Peugeot 208 RX. De voormalige Ierse rallykampioen vormt team met Andy Scott bij Albatec.

Foto's: RallycrossRX & Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 18 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentinië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons