van der Horst

SEAT Leon Eurocup: Salzburgring: Voorbeschouwing van de organisatoren

Nauwelijks drie weken na het eerste raceweekend in Duitsland reist de SEAT Leon Eurocup door naar de Salzburgring in Oostenrijk voor de derde en vierde race van het kampioenschap, in het weekend van 23 tot 25 mei 2014.
  • Dreamdrive
Na een overwinning en een derde plaats op de Nürburgring staat de Noor Stian Paulsen aan de leiding in het algemene klassement met 16 punten, gevolgd door Stefano Comini (Target Competition) en Fran Rueda (Monlau Competición), die met elk 13 punten de tweede plaats delen.
 
Het tweede raceweekend van de SEAT Leon Eurocup vindt plaats in het kader van het FIA World Touring Car Championship (WTCC) op de Oostenrijkse Salzburgring, een zeer snel circuit 15 km ten oosten van de historische stad Salzburg. Het 4,23 km lange circuit, gelegen in een smalle Alpenvallei, wordt gekenmerkt door twee lange rechte stukken, met elkaar verbonden door de indrukwekkende snelle 'Fahrerlagerkurve' aan de ene kant en de smalle 'Nockstein-Kehre' aan de andere. Na twee vrije trainingssessies en de kwalificatie op vrijdag nemen de 21 piloten in de SEAT Leon Eurocup het tegen elkaar op in twee races (zaterdag om 13.45 u. en zondag om 12.00 u.).
 
Jaime Puig, hoofd van SEAT Sport, verklaart: "Na een schitterende race-ervaring in Duitsland staan we te popelen om naar Oostenrijk te trekken voor de volgende twee races in de SEAT Leon Eurocup. Ik ben zeer verheugd over de manier waarop SEAT Sport aan het seizoen begonnen is, zeker gezien het feit dat dit pas het eerste is met een gloednieuwe wagen. We hebben getoond dat de SEAT Leon Cup Racer snel en efficiënt is en dat we competitieve en professionele teams hebben die geloven in wat we doen. En niet te vergeten: getalenteerde en ervaren piloten."
 
"Nu de teams en de rijders meer vertrouwd raken met de wagen, zullen de races in de marge van het FIA World Touring Car Championship beslist nog boeiender worden."

SEAT Sport press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 20 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Salzburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons