van der Horst

"Sebastian Vettel, rood is niet jouw kleur"

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
De overstap van Sebastian Vettel naar Ferrari enkele seizoenen geleden kwam ietwat als een verrassing, niet in het minst bij Red Bull Racing. De Duitser bezorgde het team namelijk de eerste wereldtitel uit zijn geschiedenis, gevolgd door drie opeenvolgende andere titels. Dietrich Mateschitz vertelde aan Speedweek nog regelmatig met Vettel te spreken, maar de overstap naar concurrent Ferrari is de Oostenrijker hoegenaamd nog niet vergeten.
  • LTF
Wanneer er naar gevraagd werd of hij nog met Sebastian Vettel sprak, repliceerde Mateschitz dat hij nog regelmatig contact heeft met Vettel wanneer hij op een Grote Prijs aanwezig is, of gewoon via de telefoon. "[We praten] bijna steevast over koetjes en kalfjes, maar ik vertel hem altijd: rood is niet jouw kleur."

Dietrich Mateschitz
Dietrich Mateschitz
Terugkijkend op het afgelopen seizoen, waarin Red Bull Racing primus bleek na Mercedes en dus ook Ferrari klopte voor de kroon van vicekampioen, zei Mateschitz, "Voor het seizoen startte, wilden we in de top 3 eindigen. Het is allemaal echter relatief, waren wij goed of waren onze tegenstanders gewoon zwakker? In het algemeen presteerden we beter dan verwacht, dankzij de samenwerking met Mario Illien en de nieuwe technologie-afdeling binnen Renault. Het feit dat we Ferrari klopten, was minder belangrijk uit financieel oogpunt, het was meer een kwestie van eer."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 16 januari 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons