van der Horst

Sebastien Ogier snelste op shakedown Polen

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De Franse wereldkampioen Sebastien Ogier toonde zich donderdag de snelste op de shakedown van de Rally van Polen, de zevende rally in het WRC-kampioenschap.
Ott Tänak zette de eerste richttijden neer in zijn Ford Fiesta en stond na twee runs op kop. Andreas Mikkelsen nam in de derde run over in zijn Volkswagen Polo maar werd in de vierde run nog voorbijgesneld door zijn teamgenoot Sebastien Ogier.

De Fransman hield een tiende over op Mikkelsen en twee tienden op Thierry Neuville die begin deze maand nog de Rally van Sardinië op zijn naam schreef. Hayden Paddon en Dani Sordo zetten samen met Neuville drie Hyundai's in de top vijf van de shakedown die met vertraging begon door problemen met het publiek.

De generale repetitie eiste ook al slachtoffers. Zo is Martin Koci heel onzeker in JWRC na een stevige crash. Ook WRC2-rijder Esapekka Lappi ging van de baan en kon in zijn Skoda Fabia R5 maar één tijd neerzetten.

De rally start donderdagavond met een showproef. Er moeten 21 klassementsproeven worden afgewerkt de komende dagen. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: Volkswagen Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 30 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Polen.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons