van der Horst

Sebastien Ogier terug WK-leider na Mexico

Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Sebastien Ogier - Ford Fiesta WRC
Hoewel Kris Meeke zondagavond de hoofdvogel afschoot in de Rally van Mexico is het vooral Sebastien Ogier die met een brede glimlach terug naar Europa mag afreizen. Na een kwartseizoen staat de Franse wereldkampioen als vanouds bovenaan de WRC-ranking.
Het WRC heeft er een boeiend begin op zitten. Na drie manches is het enkel Hyundai die nog moet wachten op een eerste overwinning. Bovendien bleek Citroën voor het eerst dit jaar performant, wat belooft voor de rest van het seizoen.

Na drie manches staat Sebastien Ogier als vanouds helemaal boven de ranking, met drie podiumplaatsen en acht bonusponten uit de Power Stage. De Fransman telt nu 66 punten. Hij wipt opnieuw voor Jari-Matti Latvala die als "veger" een moeilijke wedstrijd kende en tevreden moest zijn met stek zes. Hij telt nu 58 punten. Ott Tänak zet een tweede Ford op het virtuele podium met 48 punten.

Thierry Neuville maakt een stevige sprong voorwaarts en is vijfde in de rangschikking met 28 punten waarvan 20 - derde plaats en winst in de Power Stage - uit Mexico. Enig lichtpunt, na Zweden volgde Neuville op 40 punten van de WK-leider, na Mexico zijn dat er nog 38. En straks mag de Oostkantonner naar Corsica, daar waar het allemaal begon voor hem.

Kris Meeke springt naar plek zes, op een puntje van Neuville. Maar het kon zondagavond nog helemaal anders gelopen hebben, bewijzen deze beelden

Foto: M-Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op maandag 13 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons