van der Horst

Sepang: Roberto Colciago wint, Stefano Comini opnieuw leider

Roberto Colciago - Honda Civic TCR
Roberto Colciago - Honda Civic TCR
Veteraan Roberto Colciago heeft de PR-operatie voor JAS Motorsport en Honda perfect afgewerkt. Na eerder op de dag aan het stuur van zijn Target Competition Honda Civic TCR de pole te hebben gelukt, verzilverde de Italiaan zijn uitgangspositie met een knappe overwinning. Colciago slaagde er immers in de immer spectaculaire Stefano Comini achter zich te houden, de enige die het tempo van de Honda-rijder aan kon. Comini gaat dankzij zijn tweede stek wel opnieuw aan de leiding in de tussenstand ten koste van James Nash die als derde Pepe Oriola vooraf ging.
 
Pepe Oriola - SEAT Leon TCR
Pepe Oriola - SEAT Leon TCR
Colciago wacht na afloop nog wel een onderzoek door de wedstrijdleiding, de Italiaan zou zich mogelijk niet correct op de startgrid gepositioneerd hebben. Of hij hiervoor alsnog bestraft wordt of niet, met zijn prestatie bewees de Italiaan ten volle het potentieel van de Honda Civic TCR, quod erat demonstrandum.

Comini heel even aan Colciago voorbij
Comini heel even aan Colciago voorbij
Bij de start liet de polesitter zich even door Mikhail Grachev verschalken maar heroverde wel meteen de leiding. Via een splijtende aanval van Comini op die zelfde Grachev klom de Zwitser kort daarop naar de tweede plaats. Pepe Oriola en Jean-Karl Vernay, resp. tweede en vierde op de grid, verging het minder goed: zij vielen bij de start terug naar de vijfde en zevende plaats.
Colciago, Comini, Grachev, Homola, Oriola, Nash, Vernay en Borkovic is dan ook de rangorde wanneer de wedstrijd in ronde 2 met de safety car wordt geneutraliseerd na een crash in de buik van het peloton. De gehavende wagen van Davit Kajaia wordt afgevoerd en het duurt niet lang vooraleer Comini Colciago's  leiderspositie opnieuw bestookt.


 In ronde 4 wringt  de Leopard Racing-rijder zich gedurfd maar niet onsportief tussen de koord en de Honda Civic en pakt de leiding om... die twee bochten verder opnieuw uit handen te moeten geven. Het duel tussen beide koplopers bedaart naderhand maar laait in het zicht van de streep weer op. De gesmaakte want faire strijd tussen beide kemphanen wordt finaal voor 0.176" in het voordeel van come back man Colciago beslecht.


Stefano Comini - Leopard Racing
Stefano Comini - Leopard Racing
Mikhail Grachev van zijn kant speelde bij de restart meteen zijn derde stek kwijt; de Rus werd aan alle kanten gepasseerd en liep hierbij bovendien schade op, waardoor hij tot opgave werd gedwongen. Waarop zich een al even gesmaakt gevecht om de derde plaats ontspint tussen James Nash, Jean-Karl Vernay en Pepe Oriola. Laatstgenoemde toont zich hierbij het meest ondernemend. De rijzige Spanjaard neemt na Vernay ook Craft Bamboo-teamgenoot Nash te grazen maar ziet zijn derde stek uiteindelijk toch opnieuw door Nash ingepikt.

Nash' derde plaats volstaat voor de Brit niet om de leiding in de puntenstand te behouden. Die wordt nu voor één luttel punt aangevoerd door Stefano Comini. Pepe Oriola valt terug naar de derde plaats op 16 punten van Comini.


Uitslag Race 1:

1.Roberto Colciago (Honda Civic TCR) in 26:46.089
2.Stefano Comini (VW Golf GTi TCR) +0.176
3.James Nash (SEAT Leon TCR) +4.341
4.Pepe Oriola (SEAT Leon TCR) +5.111
5.J.Vernay (VW Golf GTi TCR) +6.392
6.D.Borkovic (SEAT Leon TCR) +7.445
7.A.Tassi (SEAT Leon TCR) +8.085
8.K.Gleason (Honda Civic TCR) +8.558
9.S.Afanasyev (SEAT Leon TCR) +10.570
10.M.Homola (SEAT Leon TCR) +10.972
11.L.Hezemans (SEAT Leon TCR) +11.994
12.K.Tse (VW Golf GTi TCR) +17.978
13.A.Yan (VW Golf GTi TCR) +22.366
14.F.De Souza (VW Golf GTi TCR) +23.523
15.D.Khoo (SEAT Leon TCR) +40.393 ...

Kampioenschap:

1.Comini 245p
2.Nash 244
3.P.Oriola 229
4.JK.Vernay 213
5.M.Homola 175
6.G.Morbidelli 159
7.D.Borkovic 149
8.M.Grachev 1419.
9.S.Afanasyev 135
10.D.Kajaia 79p...

Foto's: TCR Intl.Series



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons