van der Horst

Sergey Afanasyev vervoegt Team Craft-Bamboo

Sergey Afanasyev - Team Craft-Bamboo Lukoil
Sergey Afanasyev - Team Craft-Bamboo Lukoil
Amper een dag nadat het Craft-Bamboo Lukoil Team zijn partnership met het Russische Lukoil bekendmaakte, komt het team van Richard Coleman met de naam van een rijder voor de dag. Sergey Afanasyev is de eerste van drie rijders die de kleuren van het team in TCR zullen verdedigen. De 26-jarige Rus uit Moskou begon destijds zijn racecarrière onder de Lukoil-banier en maakte naderhand naam in internationale eenzitterseries en FIA GT1.

Via een titel in Formula Russia in 2003, Formule Renault 2.0, F3 Euro Series, International Formula Master (waarin hij het in 2009 tot vice-kampioen schopte), Formule Renault 3.5 (met het Belgische KTR van Kurt Mollekens) klom hij in 2010 op tot in Formula Two waarin hij derde eindigde. Met DAMS scoorde de Rus in 2011 drie overwinningen in Auto GP en werd ook hier als derde in de eindstand geklasseerd. Met de hulp van Lukoil gooide hij het in 2012 over een andere boeg en ging hij FIA GT1 rijden voor het Valmon Racing Team Russia. In 2013 wist hij hierin met de Gravity-Charouz Mercedes SLS AMG een zege in Pro-Am te behalen om in 2014 het seizoen als tweede in de eindstand af te sluiten.

Craft Bamboo Racing - SEAT Leon
Craft Bamboo Racing - SEAT Leon
In 2015 zoekt Afanasyev dus nog maar eens andere horizonten op en opteert voor de nieuwe TCR International Series met het op meerdere fronten actieve Craft-Bamboo Lukoil-team. De man kreeg recent de gelegenheid zijn SEAT Leon aan de tand te voelen gedurende een vier dagen durende test in Valencia en Barcelona en paste zich volgens Richard Coleman snel aan de voorwielaangedreven SEAT aan.


Yvan Muller
Yvan Muller
Met Evgeny Malinovskiy aan het roer kan het Lukoil Racing op een leuk toerwagenpalmares terugblikken met  de WTCC Independent-teamtitel in 2012 en de WTCC-rijderstitel van Yvan Muller in 2013. Craft-Bamboo won in 2013 dan weer de Independent-teamklassering. De samenwerking tussen beide opent dus perspectieven.

Foto's: Hans van Onsem, Martijn Wouters & Craft-Bamboo Lukoil




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 27 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons