van der Horst

Sergio Perez tekent meerjarencontract bij Force India

Sergio Perez - Christian Horner
Sergio Perez - Christian Horner
Bij Force India heeft men de knoop doorgehakt en gekozen voor het broodnodige extra sponsorgeld dat Sergio Pérez met zich meebrengt. De Mexicaan vindt na een tegenvallend seizoen bij McLaren onderdak bij Force India en zou zijn lot voor meerdere jaren met het Indische team verbonden hebben. Voordien werd Nico Hülkenberg al aangeduid als rijder wat betekent dat men bij Force India het seizoen aanvat met twee nieuwe piloten en dat zowel Paul Di Resta als Adrian Sutil naar een ander zitje op zoek mogen gaan.
  • Skylimit Events
Adrian Sutil - Force India
Adrian Sutil - Force India
Sergio Pérez werd vorig jaar na het vertrek van Lewis Hamilton naar Mercedes, door McLaren met open armen ontvangen. Buiten het feit dat de Mexicaan een beloftevol seizoen had afgewerkt bij Sauber, bracht Pérez ook een heleboel sponsorgeld met zich mee. Na slechts één seizoen moest hij echter al plaats maken bij McLaren voor de nieuwe wonderboy Kevin Magnussen. De rijkelijke steun van de locale sponsors lieten er weining twijfel over bestaan dat de Mexicaan al snel onderdak zou vinden bij een ander team en het naar geld uitkijkende Lotus en Force India kwamen dan al snel in beeld.

Nadat Maldonado naar Lotus trok bleef er weinig keus over de Mexicaan die vandaag voor meerdere jaren bij Force India tekende. Dit betekent wel dat de huidige rijders van het team van Vijay Mallya uit de boot vallen. Paul Di Resta liet eerder al weten dat hij de kans dat hij bij het team bleef klein achtte en sloot een overstap naar het DTM niet uit. Adrian Sutil daarentegen hoopte zijn zitje te kunnen behouden en moet nu op zoek naar een naar een nieuw team.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 12 december 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons