van der Horst

Sezoensrally: Nabeschouwing RACB National Team/Guillaume de Mévius

Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Guillaume de Mévius - Peugeot 208 R2
Zege in R2, veertien snelste tijden in de klasse en een schitterende zesde plaats in de algemene rangschikking: de verplaatsing van Guillaume de Mévius en Louis Louka naar de Sezoensrally verliep zo goed als perfect. Op meer dan één vlak wisten de vertegenwoordigers van het RACB National Team met hun zwart-geel-rode Peugeot 208 dik te scoren.
  • Dreamdrive
Dit is wat men noemt een ideaal scenario. Een hele zonnige zaterdag lang wisten Guillaume de Mévius en Louis Louka in de Sezoensrally te schitteren. Uitzonderlijke prestaties, die uiteindelijk resulteerden in een onverwachte zesde plek en een heel mooie puntenoogst: bij de tien punten voor de overwinning kwamen er nog 14 eenheden voor evenveel snelste tijden.
“We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat we zoveel vierwielaangedreven, en veel krachtiger, wagens zouden voorafgaan”, stelde Guillaume aan de finish. “We zijn in de wolken met deze uitslag. Het is het resultaat van een goede aanpak van de wedstrijd en een uiterst precieze nota-opname. Zo had dit lastige parcours enkele verraderlijke bochten, die voor heel wat teams fataal bleken. Wij hadden die valstrikken genoteerd en konden onze Peugeot helemaal intact bij het team van DG Sport inleveren. We reden zelfs geen enkele keer lek.”
 
Ook wat betreft het rijden zelf bleek Guillaume uiterst tevreden:
“Ik heb me de hele dag lang geamuseerd. Hoewel enkele chronoritten lange rechte stukken hadden, konden we opnieuw vaststellen dat onze Peugeot 208 R2 een te duchten wapen is. Het was uiteraard een beetje bijzonder om de onverhardstroken met asfaltbanden aan te snijden, maar dit gemengde parcours bleek best pittig. Dat werd ook door onze tijden bewezen. Met uitzondering van een kleine schuiver rechtdoor, waardoor ik met twee tienden naast een snelste tijd in R2 greep, zetten we een wedstrijd zonder fouten neer. Vanaf nu leggen we ons toe op de Rally van Ieper, eind juni.”

RACB National Team press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 23 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoensrally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons