van der Horst

Silverstone: Eerste zege van Vito Postiglione in de Lamborghini Super Trofeo

Vito Postiglione - Imperiale Racing
Vito Postiglione - Imperiale Racing
In een geanimeerde tweede race voor de Lamborghini Super Trofeo in Silverstone ging de zege naar de Imperiale Racing rijder Vito Postiglione. Met deze zege neemt de italiaan ook de leiding in het kampioenschap. Dennis Lind, zaterdag nog overtuigend winnaar van de eerste race, vertrok ook nu van op de pole maar door een contact met een gedubbelde deelnemer kon de Deen ditmaal niet beter doen dan een achtste plaats.
  • St. Paul
Start race 2 Silverstone
Start race 2 Silverstone
Ook Harald Schlegelmilch (Artline Team Georgia), die naast Lind van op de eerste startlijn startte, werd het slachtoffer van een aanrijding, een extra pitstop was het gevolg wat hem deed terugvallen naar de veertiende plaats. De tweede plaats in de race ging zo naar de Antonelli Motorsport bolide van Loris Spinelli en Enrico Fulgenzi. De Kroaat Martin Kodric (Bonaldi Motorsport) werd net als in de eerste race derde. De vierde positie was voor de Konrad Motorsport rijder Christopher Zöchling. Vijfde en eerste in de PRO-AM klasse werd het duo Adrian Amstutz/Patrick Kujala, zij gingen Nicola Larini (Petri Corse) en Marco Mapelli (Vincenzo Sospiri Racing) vooraf. Sarah Bovy kon met haar Australische teamgenoot Ben Gersekowski haar klassering van zaterdag verbeteren, zij werden zeventiende.

Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Van Der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
De zege in de AM klasse was opnieuw voor de zeventienjarige Nederlander Rik Breukers (GDL). In de Cup klasse waren voor het eerst dit jaar Franck Metzger en Carlos Sarrea aan het feest. Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) werd ditmaal derde in de klasse, één plaats voor teamgenoot William van Deyzen.


Foto's: Arne Simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons