van der Horst

Silverstone 500: Winst voor Garage 59, pech voor Dries Vanthoor

Garage 59 - McLaren 720S GT3 Evo
Garage 59 - McLaren 720S GT3 Evo
Het was een race onder wisselende weersomstandigheden op Silverstone waaruit de Garage 59 McLaren van Shaun Balfe en Adam Smalley als winnaar uit de bus kwam. Het Britse duo kon profiteren nadat de zusterauto in de laatste 20 minuten van de race uitviel, waardoor zij de leiding overnamen. Vanaf dat moment kon Smalley de race controleren tegenover de Team ABBA Racing Mercedes van Sam en Richard Neary. Dries Vanthoor en Darren Leung lagen ook op koers voor de overwinning met hun Century Motorsport BMW, maar in het laatste uur ging alles mis en ze eindigden buiten de top tien.
  • New Race Festival
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
Tijdens de openingsronden, die onder safety car verliepen, voerde het Century Motorsport-team een meesterzet uit door tijdens de natte omstandigheden direct één van hun verplichte pitstops af te werken en Vanthoor in te laten stappen. Hierdoor kond de BMW bijna twee uur lang aan de kop van de wedstrijd blijven. Echter, in de slotfase liep het mis toen ze de wagen niet volledig konden voltanken tijdens een pitstop en men Leung langer liet zitten in de wagen om op twintig minuten van het einde, na een safety car, hem terug te laten wisselen, wat resulteerde in een dertiende plaats voor hem en Vanthoor.

2024 Algemeen Podium British GT Silverstone 500
2024 Algemeen Podium British GT Silverstone 500
In de laatste fase van de race werd de strijd vooraan hevig, met drie McLarens die streden om de overwinning. Een incident tussen Michael Clutton en Jann Mardenborough zorgde ervoor dat de Team RJN McLaren uit de race viel, terwijl Clutton een drive-through penalty kreeg. Hierdoor kon Smalley in de Garage 59 McLaren de leiding behouden en de overwinning veiligstellen, met de Team ABBA Racing Mercedes van Sam Neary op de tweede plaats op een goede vijf seconden achterstand. De derde plaats ging naar Simon Orange en Nicolas Roche in de Orange Racing by JMH McLaren, waardoor de top drie allemaal uit de Silver-Am klasse kwam. Mardenborough en Chris Buncombe eindigden als vierde, terwijl de top vijf werd afgerond door Clutton en Morgan Tillbrook.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 28 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone 500.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons