van der Horst

Singapore: Hamilton verslaat Rosberg met zeven duizendsten!

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton zal morgen vanop de beste positie vertrekken voor de Grote Prijs van Singapore. De Brit reed een ronde in 1:45.681 terwijl zijn Duitse ploegmakker bij Mercedes Nico Rosberg een 1:45.688 op de tabellen plaatste. Achter de beide Mercedessen staan de beide wagens van Red Bull Racing op de grid.
In het eerste gedeelte van de kwalificatie was het Kimi Raikkonen (Ferrari) die de snelste tijd liet noteren. Op het bochtige stratencircuit komt de Ferrari veel beter tot zijn recht en het beloofde een spannende kwalificatie te worden. Tegen het einde van de eerste sessie kwamen de mindere teams naar buiten op zachtere banden. Aangezien er op dit circuit een zeer groot verschil is in tijd tussen de zachtere en de hardere band was het oppassen geblazen voor de grotere teams. Toch waren er geen grote verassingen na de eerste sessie. Beide rijders van Caterham-Renault, beide rijders van Marussia-Ferrari, Pastor Maldonado (Lotus-Renault) en Adrian Sutil (Sauber-Ferrari) mochten in de pit blijven tijdens Q2.

Ook in de tweede sessie geen grote verassingen met een snelste tijd voor Hamilton. Met tijden die allemaal dicht bij elkaar lagen beloofde het spannend te worden in Q3 tussen de grote vier zijnde Mercedes, Red Bull-Renault, Williams-Mercedes en Ferrari. De rijders die Q2 niet overleefden waren de beide piloten van Force India-Mercedes, Romain Grosjean (Lotus-Renault) die vloekend op Renault zijn sessie beëindigde, Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso-Renault) en Jenson Button (McLaren-Mercedes). Voor Button, die volgens de laatste geruchten zijn stoeltje voor volgend jaar wel eens zou kunnen kwijtraken, is dit geen goede zaak. 

Wanneer de top tien zich aan een eerste poging waagde in Q3 was het verrassend Felipe Massa (Wiliams-Mercedes) die de snelste tijd liet neerzetten met een sterke1:46.007. Het Marina Bay Street Circuit is nochtans niet het ideale parcours voor de Williams in tegenstelling tot voor Ferrari, de grote concurrent om de derde plaats bij de constructeurs. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault) en Fernando Alonso (Ferrari) maakten de voorlopige top drie vol. Mercedes leek wat op de sukkel met een voorlopige zesde en zevende tijd. Nadat de rijders buiten kwamen op nieuw rubber voor hun laatste poging viel Raikkonen stil. Mercedes is zijn dominantie duidelijk volledig kwijt op dit circuit maar toch slaagden ze erin om op de valreep toch de eerste rij in te palmen met Hamilton vóór Rosberg. Red Bull palmde de tweede rij in terwijl Ferrari vijf en zeven was en Williams zes en acht. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) en Daniil Kvyat (Toro Rosso-Renault) maakten de top tien vol.

Uitslag kwalificatie:
http://www.formula1.com/results/season/2014/929/7394/ 

Foto: Mercedes AMG



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons