van der Horst

Škoda toont R5 voor het eerst aan het brede publiek (+ Foto's)

Škoda Fabia R5
Škoda Fabia R5
Nadat eerder reeds actiebeelden van een testende Škoda Fabia R5 werden vrijgegeven, zal Škoda zoals gepland ter gelegenheid van de Essen Motor Show voor het eerst het brede publiek in aanraking laten komen met de wagen die uiteindelijk moet leiden tot het strijdwapen voor WRC2 en ERC komend seizoen. In de aanloop naar de beurs stuurde de Tsjechische constructeur evenwel al enkele beelden van het nieuwste geesteskind de ether in. Getooid in een zebrapakje met gifgroene accenten zal de opvolger van de Fabia S2000 alleszins opvallen in Duitsland.
Škoda Fabia R5
Škoda Fabia R5
Volgens VW-dochter Škoda bevat de R5-variant van de Fabia heel wat high-tech, maar toch zal deze moeten voldoen aan de strikte krijtlijnen die de FIA heeft uitgezet voor R5, te beginnen met het minimumgewicht dat eerder verhoogd werd tot 1230kg. Op technisch vlak is het Tjechische stukje vernuft voorzien van een geblazen 1.6 liter benzine turbo welke gekoppeld wordt aan een sequentiële vijfbak waarbij de paardjes op alle vier de wielen worden overgebracht.

Škoda Fabia R5
Škoda Fabia R5
Volgens het merk is er overigens grote interessere van meerdere klantenteams, al blijft het vooralsnog afwachten wat dat concreet betekent. Nieuws over een straatversie van de rally-wagen, ontbreekt eveneens (nog?). De Essen Motor Show vindt dit jaar plaats vanaf overmorgen, 29 november, en duurt tot en met zondag 7 december 2014.

Foto's: Škoda



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 27 november 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons