van der Horst

Slalom Kuurne: voorbeschouwing van de organisatoren

De 9de Slalom van Kuurne wordt ingericht door Autostal Hemicuda vzw op 1 april 2024 in het Bedrijvenpark van Kortrijk-Noord in Kuurne. Het is de openingswedstrijd van het VAS regionale kampioenschap Slalom 2024.
  • LTF
Al enkele jaren is de Slalom van Kuurne een niet te missen en spectaculair kroonjuweel op de kalender van het regionale slalomkampioenschap. De aanwezigheid van de toppers in de materie, een verzorgde catering, gezellige familieomgeving, een uitdagend parcours, wedstrijdspeaker... De AC Hemicuda organisatie voorziet werkelijk alles. Maar ook de andere autosporters worden niet vergeten. Elk jaar is er een unieke “Rally Challenge” waarbij de talrijke rallyrijders die West-Vlaanderen rijk is, ook hun kans mogen wagen met enkele leuke prijzen, zoals gratis deelnames aan de Hemicuda Rally, in het vooruitzicht.

Paasmaandag is de traditionele datum voor dit evenement en al even traditioneel wordt er een parcours uitgezet langs de Noordlaan in Kuurne over goed anderhalve kilometer waarop de beste slalomrijders uit Vlaanderen en Wallonië zich met elkaar meten. Voor wie de discipline niet kent: net als op de ski’s moet in de autoslalom zo snel mogelijk door de poortjes worden gereden, zonder deze te raken! Het is een discipline die is voorbehouden voor specialisten, met specifiek materiaal. Voor de gewone sterveling is het veel moeilijker dan het lijkt...

Er staan nu al 72 namen op de deelnemerslijst, met daaronder de specialisten in de materie: een Frederik De Clercq, Dominique Van Kerkhove, Dirk Smets en Jos Bronckart, om er maar enkele te noemen. De lijst wordt aangevuld met heel wat lokale West-Vlaamse rijders en een keure aan rallyrijders, die zullen meedingen om te proberen de gratis deelnames aan de Hemicuda Rally binnen te halen. Het veld is overigens onderverdeeld in 10 klassen en dat betekent dat er zowat overal, tussen zeer diverse machines, wel strijd zal worden geleverd. 

Een jaar geleden: Wilmet sneller dan de regen

Paasmaandag 2023 kon slechts één manche worden gereden in droge omstandigheden. Vanaf de tweede reeks zette de regen in boven West-Vlaanderen. Bernard Wilmet in de Peugeot 104 zette van bij aanvang de beste tijd in de eerste reeks, nog voor de regen dus, en daarmee waren de posities de facto vastgelegd. Ondanks de verwoede pogingen van de overige deelnemers, was alle hoop op enige verbetering daarna uitgesloten. In de Divisie 4 (buiten klassement) was er de zege van Frederik De Clercq met zijn Westfield “Superfreddie”, met een aanzienlijke voorsprong op de eerste rallywagen, die van Vanderhauwaert Peter (Opel Kadett C GTE), tweede in Divisie 4 en winnaar van de “Rally Challenge”.

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op woensdag 27 maart 2024.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons