van der Horst

Slotakkoord in Assen voor Joeri Janssens en Steven Brams

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Dit weekend valt in de Nederlandse provincie Drenthe het doek over het seizoen 2022 van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Met een derde plaats in de voorlopige tussenstand van het Belgische kampioenschap, zijn Belgium Racing-rijders Joeri Janssens en Steven Brams vastberaden om op het TT Circuit in Assen opnieuw te strijden voor ereplaatsen.
“Net als vorig jaar, sluit een meeting op het wereldvermaarde TT Circuit in Assen het seizoen van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux af”, verduidelijkt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Daar stopt de vergelijking echter meteen, want het contrast met vorig jaar kan niet groter zijn. In 2021 raceten Joeri en Steven voor het eerst met de Hankook banden, voor het eerst in een ruim deelnemersveld en ontdekten ze bovendien ook het circuit. Dat gebeurde daarenboven in lastige omstandigheden, bij slecht weer en lage temperaturen. Dit weekend zou het kwik de 20 graden wel eens kunnen aantikken en uiteraard hebben Joeri en Steven een extra jaar ervaring met zowel de BMW M2 CS Racing als het Hankook-rubber. Je merkt dat ze op alle vlakken completer geworden zijn en we kijken daarom reikhalzend uit naar deze seizoensfinale. ”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“De zomerpauze duurde lang, maar de voorbije weken zijn echt voorbijgevlogen”, erkent Steven Brams. “We hebben na de zomer tot dusver een foutloos parcours afgelegd en dat zorgt ervoor dat we zonder zorgen naar de seizoensfinale kunnen toeleven. We hebben sinds vorig jaar niet meer geracet op Assen, maar ik herinner me het circuit nog goed. Het bleek een flinke uitdaging in 2021, maar ik kijk er echt naar uit om in Assen op een droge piste te kunnen racen. Gezien de afstand hebben we geen extra testsessie meer kunnen inlassen, maar ik heb de voorbije dagen heel wat data en beelden uit 2021 geanalyseerd en popel om enkele dingen te kunnen uitproberen. Het wordt een weekend zonder stress, want onze derde plaats in de stand is veilig. We kunnen bijgevolg van elke seconde genieten!”

“Ook bij mij is het geleden van eind vorig jaar dat ik nog in actie kwam in Assen”, erkent Joeri Janssens. “Het vertrouwen is echter wel aanwezig. De kloof met Fred Caprasse en Giovanni Scamardi, die voor ons staan in de tussenstand, lijkt onoverbrugbaar, maar in een race kan veel gebeuren. Bij de openingsmanche van het seizoen kenden wij pech en zonder dat puntenverlies, had de situatie er nu misschien wel anders uitgezien. Dat betekent dus vooral dat de druk bij hen ligt en wij beide sprintraces zonder druk kunnen aanvatten. We zijn al zeker van de derde plaats in de tussenstand, het kan enkel maar beter worden. Op naar Assen dus!”

Op vrijdag staan er twee vrije trainingen gepland van 60 minuten, gevolgd door een kwalificatiesessie die de startvolgorde voor beide sprintraces bepaalt. De eerste van die sprintraces vindt plaats op zaterdagnamiddag, terwijl de degens op zondagmiddag voor een laatste keer gekruist worden.

Persbericht Belgium Racing Team




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op vrijdag 28 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Madness Assen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons