van der Horst

Slovakia Ring: Laurens Vanthoor zet WRT Audi op pole

#1 WRT Audi Ramos/Vanthoor
#1 WRT Audi Ramos/Vanthoor
Laurens Vanthoor heeft deze morgen in de kwalificatie voor de Blancpain Sprint Series op de Slovakia Ring de beste tijd neergezet. De Belg reed met zijn Audi R8 LMS ultra een rondje in 1:58.187 en was daarmee 142 duizendste van een seconde sneller dan Jeroen Bleekemolen op de Grasser Racing Lamborghini Gallardo. Ide en Rast klokten af als vierde en Nico Verdonck die dit weekend Buhk vervangt op de HTP Motorsport Mercedes vertrekt deze namiddag in de kwalificatierace van op de vijfde plaats.
  • De Swert Opticiens
De Belgian Audi Club Team WRT plaatste twee van zijn wagens bij de eerste vier op de startgrid, naast Vanthoor/Ramos op de pole, kwalificeerden Ide/Rast zich als vierde. Stéphane Ortelli, nog snelste in de eerste vrije training ging in bocht 6 van de baan en ook de WRT Audi van Abril/Lisowski ging in diezelfde bocht naast de baan. De derde tijd na de Grasser Lamborghini was voor de Phoenix Audi van Mayr Melnhof/Winkelhock. Colombo/Fumanelli kwalificeerden zich als zesde en waren daarmee de besten in de Silver Cup. Basseng/Latifi topten dan weer de Pro-Am klasse.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op zaterdag 23 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons