van der Horst

SMP Racing getroffen door economische sancties tegen Rusland

Sergey Zlobin - SMP Racing
Sergey Zlobin - SMP Racing
SMP Racing heeft een verklaring de wereld ingestuurd waarin het publiekelijk de overheidssancties veroordeelt waardoor de Europese bankrekeningen van het team momenteel bevroren zijn. SMP Bank is een van de Russische instellingen die geviseerd werd door de talrijke economische sancties van de Verenigde Staten en Europese Unie naar aanleiding van de het conflict dat zich momenteel in Oekraïne afspeelt. “SMP Racing heeft geen enkele band met de gebeurtenissen in Oekraïne en streeft geen enkel politiek of economisch doel na”, klinkt het.
SMP Racing - Ferrari 458 Italia
SMP Racing - Ferrari 458 Italia
In enkele jaren tijd is SMP er in geslaagd door te dringen tot in alle uithoeken van de autosport, met programma’s in het FIA WEC, de ELMS en rijders die ondersteund worden in de Formule Renault 3.5 of de IndyCar Series in de VS. “Het gebruik van sport als een instrument om een politieke strijd mee te voeren leidt nooit tot een effectieve oplossing van politieke problemen”, verklaarde SMP Racing Sport Directeur Sergey Zlobin, wiens persoonlijke bankrekeningen ook tijdelijk werden geblokkeerd.

SMP Racing - Oreca 03
SMP Racing - Oreca 03
Het team eist dan ook dat alle niet-commerciële organisaties onmiddellijk van de lijst worden gehaald. Daarbij wordt expliciet verwezen naar het Olympisch Charter waarin het recht om sport te beoefenen onvervreemdbaar is aan elke mens. Ondanks alle problemen zal SMP Racing komend weekend in Silverstone alsnog aan de start verschijnen van het FIA WEC met twee Oreca 03 LMP2’s en de ELMS met vier Ferrari’s.

Foto's: SMP Racing, Martijn Wouters & ELMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 15 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons