Snetterton: Barwell Motorsport en RAM Racing verdelen de overwinningen

Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Voor het eerst sinds Pasen stonden er nog eens wat sprintraces op het programma van het British GT. Snetterton was het circuit van dienst en kende dit jaar twee verschillende winnaars. Shaun Balfe en Sandy Mitchell wonnen met de Barwell Motorsport Lamborghini overtuigend de eerste race, terwijl John Ferguson en Raffaele Marciello het niet spannender konden maken met hun RAM Racing Mercedes met een zeer nipte winst in race twee.
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo2
De eerste wedstrijd op zondag was er eentje die van start tot finish gedomineerd werd door Balfe en Mitchell. De Brit had een betere start in zijn zware Lamborghini, en gaf met zes seconden het stuur over aan de Schot. Van daaruit was het zaak de wedstrijd te controleren om hun eerste overwinning van het seizoen te pakken, met succes. Voor de tweede plek werd er wel een stevige strijd geleverd, waarbij de Century Motorsport BMW van Darren Leung en Dan Harper als best of the rest uitkwamen, voor de Optimum Motorsport McLaren van Mark Radcliffe en Rob Bell.

De tweede wedstrijd daarentegen werd een nagelbijter. Op twintig minuten van het einde bleef een kwartet aan wagens over die zouden strijden voor winst. Ferguson mocht vanaf de pitstops aan de leiding rijden na een sterke stint van Marciello, maar de Brit kreeg het gezelschap van Ian Loggie in de 2 Seas Motorsport Mercedes. Door de hevige gevechten konden ook James Cottingham in zijn 2 Seas Motorsport Mercedes en Simon Orange in de Orange Racing by JMH McLaren zich vervoegen. Cottingham kon Loggie overnemen en wierp alles in de strijd, maar kwam welgeteld +0.042 sec tekort en moest samen met Jonny Adam tevreden zijn met plaats twee. Ook de overige twee eindigden binnen de seconde, maar Loggie en Jules Gounon mochten wel op het laagste podiumtrapje plaatsnemen.

Raceway Motorsport - Ginetta G56 GT4
In GT4 mochten Stuart Middleton en Freddie Tomlinson op het podium nadat de eerstgenoemde een uitzonderlijke stint reed met de Raceway Motorsport Ginetta. Overigens werd het een 1-2 voor het team met Michael Crees en Tom Holland als tweede. De tweede wedstrijd werd dan weer gewonnen door de Optimum Motorsport McLaren van Jack Brown en Charles Clark. Volgende maand staat hun buitenlandse uitstap op de planning en trekt men voor het eerst richting de Algarve.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 18 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.