van der Horst

Spa: Race 2: Stoffel Vandoorne zegeviert voor thuispubliek!

Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Stoffel Vandoorne - Fortec Motorsports
Stoffel Vandoorne heeft de tweede World Series by Renault race te Spa-Francorchamps gewonnen. Onze landgenoot startte van op de derde plaats en liet voor zijn thuispubliek Will Stevens achter zich, terwijl zijn grootste concurrent in de tussenstand, Kevin Magnussen, op de laatste trede van het podium mocht plaatsnemen. In de tussenstand verkleint Vandoorne vanzelfsprekend zijn achterstand op Magnussen, de Deen heeft nu nog 29 punten voorsprong.
Stoffel Vandoorne kan opgelucht ademhalen, de ontgoocheling van gisteren werd vandaag op het podium weggespoeld. De Belg is na Magnussen gisteren de tweede rijder die twee overwinningen binnenrijft dit jaar. De Deen kon zijn foutloos parcours niet verderzetten en moest in Vandoorne vandaag zijn meerdere erkennen, terwijl ook Will Stevens de Deen wist te passeren voor de tweede plaats.

Vandoorne nam een perfecte start van op de tweede lijn en kwam al direct als leider door in de eerste ronde voor Müller en een slecht gestarte Magnussen. De safety-car moest echter uitkomen voor een crash op de Raidillon waarbij verschillende wagens betrokken waren. Negrao, Pic, Move, Foresti en Cunha deelden in de klappen en moesten het strijdperk verlaten. Vandoorne kon bij de herstart van de race de leiding behouden toen Magnussen na een half uur al binnenkwam voor zijn pitstop. Wanneer Vandoorne terug de baan opkwam na zijn verplichte bandenwissel was hij nog steeds leider, maar nu voor de Deen daar Müller tijd verloren had in de pits en teruggevallen was naar de vierde plaats. Magnussen kon echter geen terrein goedmaken op Vandoorne en zag bovendien Will Stevens snel naderen. De Brit slaagde er in Magnussen te verschalken in Combes en pakte de tweede plaats op zijn wagen van P1 by Strakka Racing.

Félix da Costa moest zich tevreden stellen met de vierde plaats nadat hij voorbij Nico Müller wist te gaan. Nigel Melker kon zijn mooie inhaalrace van gisteren niet over doen. De Nederlander verloor enkele plaatsen na de start en kwam later nog aanraking met zijn ploegmaat Aleshin, maar pakte uiteindelijk met zijn zesde plaats toch weer punten. Ook Carlos Sainz Jr liet zich weer opvallen door zijn spectaculaire rijstijl maar de race van de Spanjaard eindigde nadat hij in contact kwam met de wagen Jafaar waarmee hij in duel was voor de zevende plaats.

Uitslag World Series by Renault race 2 te Spa-Francorchamps 2013

01. Stoffel Vandoorne (Fortec)
02. Will Stevens (P1 by Strakka Racing)
03. Kevin Magnussen (DAMS)
04. Antonio Félix da Costa (Arden caterham)
05. Nico Müller (Draco Racing)
06. Nigel Melker (Tech 1 Racing)
07. Nocolai Martsenko (Pons Rain)
08. Sergey Sirotkin (ISR)
09. Oliver Webb (Fortec)
10. Marco Sorensen (Lotus)
11. Matias Laine (P1 by Strakka Racing)
12. Pietro Fantin (Arden Caterham)
13. Cristophe Zanella (ISR)
14. Mihai Marinescu (Zeta Corse)
15. Norman Nato (DAMS)
16. Zoel Amberg (Pons Racing)
17. Marlon Stockinger (Lotus)
18. Carlos Sainz Jr. (Zeta Corse)
19. Jazeman Jaafar (Carlin)

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 2 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons