van der Horst

Spa 500 terug op de kalender in 2022

TCR SPA 500 2019
TCR SPA 500 2019
In een interview met Midweek Motorsport scheen Ivo Breukers niet alleen een licht over het feit dat de Hankook 24H Portimão uitgesteld is naar maart volgend jaar, maar lichtte ook al een tipje van de sluier over welke circuits er in de toekomst zullen aangedaan worden door de 24H Series powered by Hankook. Daarnaast liet de Nederlander ook een primeur optekenen: men bekijkt de mogelijkheden om een nieuw kampioenschap op te starten in 2022.
Start 24H Dubai 2021
Start 24H Dubai 2021
Traditiegetrouw zal de 24H Series in 2022 ook zijn seizoen starten met de Hankook 24H Dubai, waar men volgens Breukers nu al kan rekenen op een mooi startveld. "De wedstrijd zal zoals steeds tijdens het tweede weekend van januari plaatsvinden. Afgelopen editie konden wij op een startveld van 50 wagens rekenen, maar ondertussen hebben we al 80 pre-registraties voor Dubai en ook al een aantal voor de 6H Abu Dhabi de week daarop."

Eens het luik in de Emiraten afgerond is, trekt men in maart richting Portimão. Van daaruit gaan we naar circuits die ondertussen al vertrouwd zijn met de naam 24H Series: "We gaan ook al zeker terug naar Mugello alsook de 24H Barcelona en de 12H Pergusa en we hebben een langetermijnscontract met Sebring, wat nieuw is vanaf dit jaar. Daarnaast krijgen we ook nieuwe races. Zo hebben we de Spa 500, maar ditmaal voor zowel GT's als touringwagens, die 500 rondjes zullen afmalen op het circuit in de Ardennen begin juli. Ook zal er nog een achtste race komen, maar we zijn aan het kijken waar we die kan plaatsvinden, - Hockenheim, Red Bull Ring, Imola en Paul Ricard behoren tot de mogelijkheden - afhankelijk van overlappingen met andere kampioenschappen."

Deldiche Racing - Norma M20 FCT
Deldiche Racing - Norma M20 FCT
Als laatste had Breukers nog een primeur voor Midweek Motorsport. Creventic is namelijk bezig met het bekijken om een nieuw kampioenschap op poten te zetten, een serie die alleen in het noorden van Europa zal plaatsvinden. "Het kampioenschap zal bestaan uit vier races en openstaan voor proto's, GT3's, maar ook andere wagens. De races zullen maar één of twee uur duren, wat abnormaal kort is naar Creventic-normen. Ze zullen niet noodzakelijk het voorprogramma vormen voor onze endurance-races, maar we kijken ook of ze eventueel in andere raceweekends kunnen aantreden. We hebben positieve response gekregen van verschillende teams en nu willen we ermee samenzitten zodat we een goede basis hebben en al snel meer hierover kunnen communiceren."

Opvallend is dat hij de Belcar vernoemde als voorbeeld voor de nieuwe serie en hierbij dus vooral kijkt naar de teams die vanaf volgend seizoen niet meer welkom zijn in de Belcar met hun prototypes. Breukers liet dan ook verstaan dat de vraag voor de nieuwe serie vanuit de paddock kwam en dat in combinatie met de vraag van teams die al jaren een vaste waarde zijn bij het kampioenschap. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Foto's: 24H Series powered by Creventic - Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op donderdag 8 juli 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons